Harmonie Terheijden huldigt jubilarissen op kerstkoffieconcert

Het kerstkoffieconcert op tweede kerstdag is een jarenlange traditie en dat geldt ook voor het huldigen van jubilarissen van Harmonie Terheijden op die dag. Dat waren er afgelopen dinsdag drie en we spreken dan over maar liefst 160 jaar lidmaatschap in totaal!

Kees Verwijmeren begon als zevenjarig ventje op de bazuin en schakelde later over op de trompet. Behalve binnen Harmonie Terheijden is Kees ook actief in enkele bandjes. Ziekte was nooit een reden om te verzuimen voor Kees en in zijn 50 jaar lidmaatschap heeft hij misschien drie optredens gemist. Actief is hij ook met het begeleiden van de leden van het opleidingsorkest kortom, een vaste en gewaardeerde muzikant. Met de Gouden Speld mét een diamant werd hij onderscheiden.

Tonny van Geel startte op de bugel bij de harmonie in Made maar werd door zijn broers al snel overgehaald om bij Harmonie Terheijden te komen spelen. Al snel stapte Tonny over op de bastrombone en werd in Terheijden een vast gezicht op vele muzikale gebieden want behalve binnen de harmonie, is hij ook dirigent van het smartlappenkoor en actief voor diverse kapellen en muziekensembles. Ook Tonny werd onderscheiden met de Gouden Speld met diamant wegens 50 jaar lidmaatschap.

Als laatste Thijs van Oosterhout. Ook Thijs begon op de bazuin, later trompet. Net als zijn mede-jubilarissen is/was hij ook actief op veel gebieden waaronder het Gilde, Taptoe, kapellen en allerlei muziekensembles. Het reveillesblazen bij Dodenherdenking of op Koninginnedag/Koningsdag deed Thijs zelfs in meerdere Drimmelense kernen. Vanwege zij 60-jarig lidmaatschap van Harmonie Terheijden werd Thijs onderscheiden met de Gouden Speld met twéé diamanten.

Een select en bijzonder muziektrio dus afgelopen dinsdag in café De Harmonie. Ook de redactie van KijkopDrimmelen feliciteert Kees, Tonny en Thijs van harte met hun jubilea en natuurlijk ook felicitaties voor de gehele harmonie met 'hun' bijzondere nestors.