Herdenkingsdienst één jaar corona-pandemie op 12 maart

Vrijdag 12 maart wordt in onze gemeente één jaar corona-pandemie herdacht. Het initiatief komt vanuit de kerken in onze gemeenschap en is gegroeid tot een herdenkingsdienst met sprekers uit de zorg, de middenstand, jongeren, het onderwijs en ook zal burgemeester Gert de Kok een toespraak houden. De getuigenissen worden afgewisseld door muziek en er is gelegenheid om een kaars te branden.

Het doel van de herdenking is om samen terug te kijken op een moeilijke tijd, die nog altijd niet voorbij is, en om samen vooruit te kijken met hoop op betere tijden. Om elkaar te bemoedigen, wordt men gevraagd om vanaf 18.00 uur thuis een kaars voor een raam te zetten, een licht dat brandt in de duisternis. Vanaf 18.30 uur worden beelden getoond uit de afgelopen 12 maanden, interviews met mensen die het moeilijk hadden en beelden van bemoedigende acties in onze dorpen. Om 19.00 uur is er een (besloten) herdenkingsbijeenkomst in de Bernarduskerk in Made. Vanwege de coronamaatregelen is deze niet te bezoeken, maar te volgen via de lokale omroep of op YouTube. Om 20.00 uur zullen alle kerken in de gemeente hun klokken luiden, als teken van hoop op een spoedig einde van de pandemie.

Iedereen kan aan de herdenking deelnemen op zijn of haar eigen manier. In alle katholieke en protestantse kerken in Hooge Zwaluwe, Made en Drimmelen kan men tussen 10.00 en 17.00 uur een kaarsje opsteken en een gebed, wens of gedachte achterlaten. ’s Avonds is de dienst te bekijken via Omroep Drimmelen, Ziggo kanaal 42, KPN, XS4ALL en Telfort met de witte afstandsbediening op kanaal 1476 en Telfort met de zwarte afstandsbediening, Edutel, Fiber.nl en Stipte op kanaal 2170. Ook is de dienst te volgen via een livestream op YouTube via deze link: https://www.youtube.com/channel/UC5dyLmIdgrmlkuVZGWS3Vig of via de website via deze link: https://wl-0d171e.enigmatv.io/embedded/b39e8b16_0D171E.

Beelden bij dit artikel