Het is weer tijd voor kerstmarkten!

Waarom helemaal naar Duitsland rijden als er in onze omgeving ook leuke kerstmarkten te bezoeken zijn? De goedheiligman is het land uit dus storten we ons vol overgave op de kerst. Kraampjes, chocolademelk en glühwein, lampjes, vuurkorven en vooral veel gezelligheid. Zo kunt u dit weekend terecht bij Molen Zeldenrust in Hooge Zwaluwe, bij ontmoetingscafé Doetertoe in Terheijden en op het Wilhelminaplein in Moerdijk. Okay, die laatste is dan wel geen gemeente Drimmelen, maar daar staan wél Drimmelense ondernemers zoals bijvoorbeeld Bloem 't Op en Bij Merle. 

Made 

Vanavond kunt u al sfeer proeven op het Burgemeester Smitsplein in Made. Tussen 18.00 en 21.00 uur is het plein omgetoverd naar de ultieme kerstsferen. Met kraampjes van de lokale ondernemers, een rondje rijden met de koets en natuurlijk allerlei lekkers, is het goed vertoeven in Made. De entree is gratis.

Hooge Zwaluwe
Bij molen Zeldenrust in Hooge Zwaluwe vindt zaterdag 8 december voor het eerst een kerstmarkt plaats. Zelfs de kerstman doet de molen aan! Vanaf 14.00 uur is de kerstmarkt geopend en rond 18.00 uur sluit de poort. Tijdens de kerstmarkt is er van alles te doen, zoals demonstratie houtbewerking, kerststukjes maken, kaarsen maken en sieraden maken. Ook zijn er echte kerstbomen te koop die, indien gewenst, kunnen worden thuisgebracht. Voor de inwendige mens zijn er kerstsnoepjes voor de kinderen, een pan met soep, glühwein, chocolademelk en nog veel meer. Natuurlijk is het molencafé de hele middag geopend! De locatie is Kerkdijk 19 en de entree is gratis. 

Moerdijk dorp
Ook op zaterdag 8 december vindt de jaarlijkse kerstmarkt in Moerdijk plaats. In de wijde regio krijgt de kerstmarkt in het dorp steeds meer bekendheid en is deze beroemd om de gezelligheid, grootsheid en vooral de sfeer. Vele kraampjes met allerlei kerstartikelen staan voor u opgesteld, waaronder ook Drimmelense ondernemers. Denk bijvoorbeeld aan Bloem 't Op uit Lage Zwaluwe en Bij Merle uit Wagenberg. U bent welkom tussen 15.00 en 20.00 uur, de locatie is op en rondom het Wilhelminaplein en de Havendijk en de entree is geheel gratis. 

Terheijden
Bij ontmoetingscafé Doetertoe kunt u op zondag 9 december terecht voor de kerstmarkt. Kom in de kerstsfeer door goed gevulde kramen, een lekker hapje en een drankje en een spetterend optreden van de SOVAK drumband. De kerstmarkt is geopend van 13.00 tot 16.00 uur, de locatie is het Koningsveld 1 en de entree is geheel gratis.


De redactie van KijkopDrimmelen zal ook rondlopen op de diverse kerstmarkten om leuke foto's te maken en verslag te doen van de kerstactiviteiten en -festiviteiten. Heeft u een bijzondere kraam, gaat u optreden of heeft u iets anders speciaals waarvan u graag wilt dat wij het vastleggen? Stuur dan een mailtje naar info@kijkopdrimmelen.nl met het wie, wat, waar en hoe laat en wij zullen proberen om er in onze planning rekening mee te houden!