Hou vol, uw extra vakantiegeld à € 50 komt eraan!

Enkele weken geleden publiceerden wij al dat het college voorstelde om elk huishouden in Drimmelen € 50 cadeau te doen vanwege het positieve jaarsaldo 2017. Dat voorstel werd gisterenavond in de gemeenteraad behandeld en uiteindelijk unaniem goedgekeurd.

Hoe het bedrag wordt uitbetaald wordt na de zomervakantie besloten. U krijgt dus nog een verlaat extraatje vakantiegeld. Heeft u er al een bestemming voor?

Het jaar 2017 werd afgesloten met een financieel voordeel van zo'n 2,5 miljoen euro. De helft daarvan gaat naar extra onderhoud in de openbare ruimte waaronder wegen. Extra geld gaat er ook naar diverse andere zaken zoals jeugdzorg, zodat er een restant van € 650.000 overblijft.

Omgerekend komt dat neer op zo'n € 50 per huishouden en het collegevoorstel luidde om dat terug te betalen. Enige discussie alsmede een voorstel om het bedrag van € 650.000 elders aan te besteden volgde gisterenavond in de raadzaal, maar uiteindelijk werd de teruggaaf unaniem aangenomen.

Na de zomervakantie zal er worden beslist op welke manier dat gebeurt. Dat kan bijvoorbeeld met een korting op gemeentelijke belastingen of door te verrekenen met gemeentelijke heffingen.