IJskoud buitenconcert Alliance in een nieuwe wereld

Velen voelden de bui al hangen dat er geen bui zou komen te hangen om voor verkoeling te zorgen. Toch viel het reuze mee op de avond van een van de meest warme dagen in de afgelopen eeuw. Het jaarlijks buitenconcert van muziekvereniging Alliance Lage Zwaluwe startte om 19.30 uur met optredens door de jeugd van Frivool en de iets oudere jeugd van Dynamite.

Zij zaten nog deels in de zon maar alras viel de schaduw van een van de bomen in de beleeftuin over het podium en blies er een aangenaam windje. Om de stoelen – maar vooral zichzelf – wat af te koelen, kregen allen een ijsje bij het wisselen van de instrumenten voor de leden van het grote orkest.

De voorzitter van Alliance had na een drie uur durende vergadering, fiat gekregen van het overige bestuur om naast de ca. 50 ijsjes voor de leden, 50 ijsjes extra te mogen inkopen om uit te delen aan het publiek. Dat leverde hilarische beelden op omdat veel bewoners van de Ganshoek en bewoners van de seniorenappartementen aan de andere kant van de tuin, het concert op hun balkon bekeken en beluisterden. Diverse ijsjes vlogen door het luchtruim en werden (meestal) behendig gevangen.

Na het harmonieorkest werd het afsluitende deel van het concert verzorgd door de slagwerkgroep. Een bijzonder concert in een bijzondere en vooral nieuwe omgeving. Een omgeving met veel publiek, niet alleen bewoners, maar ook veel inwoners uit het dorp. Namens De Ganshoek meldde Bianca dat het concert enorm gewaardeerd werd, bijzonder mooi klonk en bijzonder voor allen was om mee te maken.

Beelden bij dit artikel