In de Spotlight: Harmonie OVU uit Wagenberg

Harmonie Onze Vrije Uren (OVU) uit Wagenberg bestaat uit 3 "orkesten":

  • De eerste kennismaking met samenspelen start in het opstartorkest / de blokfluitgroep. De meeste leerlingen van de lagere school beginnen met het bespelen van de blokfluit. Dit is een vrij eenvoudig instrument en biedt goede mogelijkheden om na een of twee jaar over te gaan naar bijvoorbeeld de klarinet.
     
  • De volgende stap is spelen in JOW! (Jongeren Orkest Wagenberg). Dit is niet alleen heel gezellig, maar het is ook een goede voorbereiding op het spelen in een groot orkest. Het JOW! is hét opleidingsorkest van de Harmonie OVU. Onder de vaste begeleiding van dirigenten Leonie van Groesen en René Nelis, laat het jongerenorkest regelmatig iets van zich horen met eigentijdse en moderne muziek.
     
  • Het groot orkest van de Harmonie OVU bestaat uit 30-35 spelende leden. Jaarlijks geeft de harmonie een aantal concerten in de gemeente en begeleidt onder andere de intocht van Sinterklaas, de avondvierdaagse en Koningsdag. Naast de muzikale activiteiten worden er uitstapjes en feestavonden georganiseerd welke een goede basis vormen voor de sociale contacten binnen de vereniging.
     

Harmonie OVU heeft een aantal duidelijke doelstellingen. Zo wil de harmonie mensen de gelegenheid geven samen met anderen muziek te maken. Zij creëren binnen de vereniging een sfeer waarin gezelligheid, sociale contacten en plezier in het muziek maken bovenaan staan. Ook leveren zij een bijdrage aan het culturele welzijn van hun eigen leden én aan die van Wagenberg en omstreken.

Harmonie OVU biedt haar leden voldoende muzikale uitdaging door het behouden van een bepaald muzikaal niveau, door het organiseren van diverse concerten en het onderhouden van de contacten met basisschool de Elsenhof in Wagenberg op muzikaal gebied.

De Harmonie OVU repeteert donderdagavond van 19.45 – 21.45 uur in een zaal van café Bij Bas in Wagenberg.

Voor meer informatie, contactgegevens, locatie en doorverwijzing naar de website van de Harmonie OVU, klikt u verder naar:
https://kijkopdrimmelen.nl/organisatie/harmonie-ovu.html