Initiatief in buurgemeente Geertruidenberg: weg met de oranje afvalzakken voor plastic. Wat doet Drimmelen?

Velen in buurgemeente Geertruidenberg zijn helemaal klaar met de oranje afvalzakken voor plastic zoals wij die in Drimmelen ook kennen. Een paar initiatiefnemers stelden een petitie op; 'Weg met de oranje zakken'. Deze petitie is inmiddels door meer dan 2300 inwoners uit Geertruidenberg ondertekend en op 9 februari overhandigd aan wethouder Van Oort.

De petitie heeft ervoor gezorgd dat de inzameling van plastic middels de oranje zakken, op de agenda komt van de raadsvergadering in maart. De bezwaarmakers zijn van mening dat de zakken niet sterk genoeg zijn met alle gevolgen van dien. Opengebarsten zakken trekken ongedierte aan en veroorzaken extra zwerfvuil. Ook de stank van de opengebarsten zakken wordt als bezwaarpunt genoemd.

Afgelopen donderdagavond vergaderde Drimmelen in de opinieronde over het ophalen van huisvuil in het algemeen. Gebaseerd op 700 invullers van de etiquette (minder dan 3% van onze inwoners!) lijkt het erop dat de oranje afvalzakken vooralsnog in gebruik zullen blijven. Enquêtes en de gemeente, het blijft een moeizame combinatie. Daarom zijn wij van KijkopDrimmelen benieuwd wat ú vindt als burger.