Inschrijven exploitanten Cour en Plexat week verlengd

Hoewel wij de ambitie niet hebben om De Cour in Terheijden of Plexat in Wagenberg te gaan exploiteren, doken we wel in de voorwaarden en bepalingen zoals die op TenderNed staan. Ons advies is: Als u óók geen ambities als exploitant heeft, begin er dan niet aan want de hoeveelheid formulieren met info is aanzienlijk.

Heeft u die ambitie wél, is het goede nieuws dat u nog ruim een week de tijd heeft om die info door te nemen. De inschrijftermijn werd namelijk verlengd tot 27 mei aanstaande. Van alle formulieren die wij doorlazen viel ons die over de (vaste) kosten het meest op.

Toegegeven, we hebben totaal geen idee over bedragen van vaste lasten van dergelijke gemeenschapshuizen maar een bedrag voor gas/licht/water/woz van € 40.000 per jaar voor De Cour en € 21.000 voor Plexat, is niet niks – of misschien juist wél niks?

Van deze bedragen gaat ruim de helft op aan gas en elektra volgens de documentatie. Voor de Cour komt dat om precies te zijn op € 25.000 op jaarbasis. Je zou toch denken dat daar misschien beter meer gemeentelijke energie in had kunnen worden gestoken dan in de zonnevelden-perikelen om die kosten omlaag te brengen…

Hoe dan ook, meer info over de aanbesteding vindt u via:

 https://www.tenderned.nl/tenderned-tap/aankondigingen/165569