Volle zaal bij judotoernooi Lage Zwaluwe

Op zondag 19 mei organiseerde Judovereniging Hirundo in sporthal De Rietgors in Lage Zwaluwe, het laatste vijfhonderdpuntentoernooi van dit seizoen. De vijfhonderdpuntentoernooien worden gezamenlijk georganiseerd door de judoverenigingen van Made, Oosterhout, Terheijden, de Haagsche Beemden, Zevenbergen en Lage Zwaluwe.

De opzet van de toernooien is om jonge judoka’s in een ontspannen sfeer te laten kennismaken met het judoën van wedstrijdjes. Hierdoor kunnen ze ervaring opdoen hoe het is om op de mat te staan, met een tegenstander, publiek en scheidsrechter. Elk toernooi levert punten op, met als doel om de vijfhonderd punten te halen. Bij elke honderd punten krijgt de judoka een beker als beloning voor de behaalde resultaten.

Zo'n 150 judokaatjes, in de leeftijd tussen 5 en 12 jaar, deden mee aan dit toernooi. Daarnaast waren natuurlijk ook ouders, grootouders en andere belangstellenden naar de Rietgors gekomen om de sporters te steunen.

Ilona de Leeuw, voorzitter van de judotak van Sportvereniging Hirundo, vond het toernooi erg geslaagd. 'Het was een superleuke ochtend, met veel blije gezichten. Het is leuk om 150 kinderen uit de regio zo bezig te zien op de judomat. Het is ook fantastisch dat we als kleine vereniging kunnen rekenen op onze vrijwilligers, vrijwilligers van de andere clubs, onze judoleraar Paul Christianen en natuurlijk EHBO vereniging Hooge en Lage Zwaluwe om dit allemaal mogelijk te maken.'

Ook vanuit het publiek waren er positieve reacties. Een van de bezoeksters, Gabriela (helemaal uit Guayauil, Ecuador) viel op dat 'de kinderen zo goed voorbereid waren, en zo respectvol zijn naar elkaar en de scheidsrechters. Ook de betrokkenheid van de families bij de kinderen, zowel bij winst als bij verlies, is prachtig om te zien.'

Na de zomervakantie begint er weer een nieuw judoseizoen met nieuwe toernooien. Ook Hirundo zal dan weer een toernooi organiseren.

(Verslag en foto's: Hirundo Lage Zwaluwe)

Naschrift redactie: Wij kunnen natuurlijk onmogelijk overal aanwezig zijn bij activiteiten en evenementen. De vrijwilligers van de afdeling judo van Hirundo verzorgden zelf dit verslag met foto's. Heb jij ook iets dat je graag gepubliceerd ziet? Dat kan en mag en mits onze spelregels in acht worden genomen, plaatsen wij dit graag en kosteloos.

Spelregels zoals geen grove taal of beledigingen, geen commerciële insteek etc. vind je ook onder het kopje Verenigingen en Sponsoring waar ook staat hoe je als vereniging een eigen profielpagina kunt aanmaken en inrichten. De link:  https://kijkopdrimmelen.nl/sponsoring

Beelden bij dit artikel