Where the wild roses grow…

Ze denken het wel maar zeggen het niet. Tenminste, niet met zoveel woorden. Niks erg, dan doen wij het wel. Die 'ze' zijn een aantal vrijwilligers die vorig jaar het strandje bij de zwemput in de polders tussen Hooge en Lage Zwaluwe opgeknapt hebben. Veel meer dan een rol gaas en wat palen kregen ze niet van de gemeente, laat staan gemeentelijke arbeidskracht. Gelukkig kregen ze hulp in de vorm van een kraan mét machinist van W. Havermans Grondverzet waardoor oude palen verwijderen en nieuwe slaan te doen was.

Ook dit jaar is er een sponsor aan te pas gekomen om zitbankjes te kunnen plaatsen want gemeentelijke bankjes zat er niet in tenzij… dezelfde soort in dezelfde conditie als het oude kreng dat er momenteel nog staat. Daar durf je met goed fatsoen niet met je poepert op te gaan zitten zoals je op een van onze foto's ziet. De twee rode bankjes die u op een andere foto ziet zijn gesponsord door Aad Kloens uit Lage Zwaluwe.

Het zwemstrandje aan de Lange Reeweg wordt 's zomers druk bezocht want het is er heerlijk toeven in de natuur en entree betalen is er uiteraard niet bij. Een gratis natuurbad eigenlijk en het steekt de vrijwilligers dat de gemeente wél besloot 2,2 miljoen uit te trekken voor de zwembaden in Terheijden en Made, maar ze elke keer nul op het rekest krijgen als ze vragen om wat bankjes, prullenbakken etc. om het natuurbad en omgeving ook aantrekkelijk en netjes te houden.

Het ís ook tenenkrommend natuurlijk als je leest dat Dorpsgericht Werken óveral vooropstaat met cheques en óveral bemoeienis mee wil hebben, óveral verkondigt hoe belangrijk het is om samen dingen te realiseren, maar je zelf wordt afgescheept met vrijwel niks. Dapper dat deze vrijwilligers daar toch overheen gestapt zijn en komende zaterdag gewoon weer hun schouders zetten onder het werk dat gedaan moet worden, waaronder het vervangen van een vernield deel van het vorig jaar geplaatste hekwerk.

Heeft u of jij tijd, zin en gelegenheid om mee te helpen? Ze zien je graag komende zaterdag 25 mei om 09.00 uur aan de Lange Reeweg. Oh, en mocht u om wat voor reden ook niet in staat zijn om mee te helpen, support is ook fijn en iets lekkers bij de koffie gaat er altijd wel in natuurlijk.

Beelden bij dit artikel