Intocht Sinterklaas, Arwen Ensemble en Beleefmiddag Made op TV

Vanaf 24 november om 19.00 uur zendt Omroep Drimmelen tv beelden uit van:

Intocht Sinterklaas in Terheijden

Het was wel even spannend of Sinterklaas dit jaar wel naar Terheijden kon komen. De directeur van de Waterschappen had namelijk een brief aan de Sint geschreven dat de boot niet in de Haven kon aankomen in verband met het ophogen van de dijken. Er moest dus een ander plan verzonnen worden. En dat lukte, samen met het Sinterklaascomité! Op 19 november kwam hij aan op het Dorpsplein, waar activiteiten plaats vonden. Natuurlijk waren alle kinderen, ouders, opa’s en oma’s naar het plein gekomen om hem welkom te heten. Het was weer een feestje!

Toeristisch Drimmelen – Nacht van de Nacht

Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement, georganiseerd door de Natuur en Milieufederaties. Tijdens de Nacht van de Nacht worden er door het hele land evenementen georganiseerd in het donker. In de gemeente Drimmelen vertrok een volle boot naar de Zwarte Schuur in de Biesbosch. Bij vertrek was het nog licht, maar al snel viel de duisternis en de nacht. Na een gastvrije ontvangst werd een toelichting gegeven op de Zwarte Schuur en de omgeving en werd er gewandeld onder een volle maan. Louis van Suijlekom van de VVV en Willy Jansen van de Stichting De Zwarte Schuur presenteren ons beeldverslag over deze bijzondere nacht.

Muziek in de regio – Arwen Ensemble

Het Arwen Ensemble bestaat sinds 2009 en kent een ongebruikelijke bezetting: Mariska van der Vaart – dwarsfluit, Karin Vrieling – klarinet en Simone Colicchia – accordeon. De instrumentcombinatie is uniek en biedt bijzondere klankkleurmogelijkheden, die compleet anders zijn dan die van de zogenaamde standaard bezettingen. Ze traden eind vorig jaar op in de serie Theeconcerten Witte Kerkje in Terheijden. U hoort en ziet het nummer Milonga Aprillio van Hans Tolhuis.

Beleefmiddag Made

Op zaterdag 28 oktober 2023 organiseerde de gemeente Drimmelen de beleefmiddag ‘Iedereen doet mee’. Zij deden dit samen met verschillende lokale partners én inwoners met (on)zichtbare beperkingen en/of uitdagingen. De middag was bedoeld voor alle inwoners, van alle leeftijden. Iedereen was die middag van harte welkom in het gemeentehuis, om zelf te ervaren hoe het is om met een beperking te leven. Wethouder Harry Bakker gaf ons een rondleiding langs de verschillende activiteiten.

Kunstweekend Made-deel 2

Zaterdag 23 en 24 september organiseerde Stichting Kunstweekend Gemeente Drimmelen hun jaarlijkse expositie in de Amerhal in Made. Er exposeerden maar liefst 37 kunstenaars en er was dus van alles te zien en beleven. Wij namen er een kijkje met onze verslaggever Joost Pieterman. Hij sprak er ook met enkelen exposerende kunstenaars. U ziet nu deel 2 van ons beeldverslag.

Drimmelen Actueel

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet.

Foto van Omroep Drimmelen, de gesubsidieerde lokale omroep van de gemeente Drimmelen