Is er draagvlak voor glasvezel in Made?

DELTA Fiber Netwerk is momenteel bezig met een voorbereidend onderzoek naar het draagvlak voor glasvezel in Made. Het bedrijf heeft het afgelopen jaar succesvol campagne gevoerd in alle kleinere kernen en het buitengebied van onze gemeente en aan onze redactie is bevestigd dat er gekeken wordt of er in de grootste kern ook een campagne zal worden gestart.

Stakeholder manager Henry Bulteel, tevens ambassadeur voor DELTA Fiber Netwerk, vertelt ons: “We brengen op dit moment het gebied in kaart. Daarvoor krijgen we hulp van inwoners, lokale ondernemers en benaderen we verenigingen en stichtingen. We vragen uiteraard of er überhaupt draagvlak is voor glasvezel in Made en of er interesse zou zijn om aan te melden. Tevens leggen we contact met bijvoorbeeld de winkeliersvereniging Bruisend Made, maar ook met de voetbalclub of de muziekvereniging. Als onze bevindingen positief zijn, zou het wel heel gek zijn als we niet de grootste kern van Drimmelen ook willen aansluiten op supersnel en stabiel internet. Wij staan er absoluut positief tegenover, zeker na de succesvolle campagnes in Hooge Zwaluwe, Wagenberg, Drimmelen, Lage Zwaluwe en Terheijden en de bijbehorende buitengebieden. Made zal niet achterblijven, daar zullen wij voor zorgen als de inwoners klaar zijn om naar de toekomst te kijken.”

DELTA Fiber Netwerk is begin 2020 in onze gemeente gestart met de eerste campagne onder de naam Glasvezel Buitenaf, maar er heeft in de afgelopen maanden een naamsverandering plaatsgevonden. Het bedrijf richt zich niet meer uitsluitend op de buitengebieden, maar ook op de kleine(re) kernen en zelfs in steden zijn zij inmiddels aanwezig. DELTA Fiber Netwerk vond de huidige naam beter passen bij de dienstverlening die zij momenteel bieden. Juist de gemeente Drimmelen is een relatief kleine gemeente, waar de bekende telecomaanbieders niet snel met de aanleg van glasvezelinternet zullen beginnen. DELTA Fiber Netwerk doet dat wel én met succes. De resultaten van de eerste campagne zijn namelijk inmiddels zichtbaar; in Wagenberg is de woningschouw afgerond en zijn de graafwerkzaamheden haast een maand geleden gestart. Of en wanneer DELTA Fiber Netwerk de campagne precies start in Made is nog onbekend, maar u wordt uiteraard op de hoogte gehouden door onze redactie.