Jac Thijssen oppersauwelaar van de May

Afgelopen weekend prijkte het sauwelweekend op de kalender van de Mayenèrs. Vrijdagavond en zaterdagavond betraden zes sauwelaars de ton om het publiek kostelijk te vermaken. Jac Thijssen mocht zich uiteindelijk oppersauwelaar van de May noemen, hij pakte daarmee de titel af van regerend oppersauwelaar Hans van Mook, die deze titel de afgelopen vier jaar mocht dragen. Hans werd op zijn beurt wel geëerd door het publiek en mocht de publieksprijs in ontvangst nemen.

Zes sauwelaars, opperspreekstalmeester Niels van Meggelen en natuurlijk muziek komende van Mayse kapellen; dat zijn de ingrediënten voor een succesvolle sauwelavond op de May. Vals Alarm, ’t Harmonieke, de Blaoskaffers en ’t Mays Kabaol hadden een plekje op het podium, al dan niet ter begeleiding van Prins Tommes en zijn gevolg (Hofkapel De Blaoskaffers) en Enrique en Co, winnaar van het carnavalslied 2020 (’t Mays Kabaol).

De zes sauwelaars die de ton betraden, waren niet de minste namen. André Sips, alias Dries, ging aan dun boemel in Tirol en kwam met een flinke rode neus de zaal ingelopen. Sander Machielse voegde zich bij onze collega’s van Omroep Drimmelen als hun verslaggever, terwijl Jac Thijssen, alias Cooske, in de rol kroop van boomchirurg en daarbij de Marktstraat-bomen niet oversloeg. Hans van Mook, alias Jack Pot, vertelde over het feit dat hij ‘de gevallen Jack Pot’ was, Ben Thijssen, alias Bennie, demonstreerde zijn sport fierljeppen en Gert-Jan van Oorschot, alias Ceeske, vertelde hoe het is om thuiskok te zijn.

Hoewel wij er zelf vrijdag en zaterdag niet bij konden zijn, mochten wij foto’s van vrijdag ontvangen van Harry Gouverneur en foto’s van zaterdag van Mariska van der Sanden. Ons eigen verslag van het jeugdsauwelen, dat op dit moment bezig is, volgt zoals u van ons gewend bent zo snel mogelijk.

Beelden bij dit artikel