Jan en Annie Wagemakers uit Wagenberg 60 jaar getrouwd

Annie de Jongh werd geboren in Terheijden, Jan Wagemakers in Wagenberg. Ze ontmoetten elkaar op een Tweede Pinksterdag in een danstent in Hooge Zwaluwe. Hoewel Annie vond dat Jan wat aan de kleine kant was, danste het fantastisch met hem. Een voorwaarde vond ze want dansen deed ze graag.

De vonk sloeg op die avond over en Jan bracht haar niet alleen thuis, maar stond ook de volgende dag te wachten op Annie tot ze klaar was op haar werk in Breda. Dat werk – mannequin – zette ze na hun trouwen op 23 juli 1958 thuis voort als naaister. Jan werkte als fijn-plaat/bankwerker en legde zich later toe op verbeteringen in het arbeidsproces bij diverse bedrijven.

De eerste vijf jaar van hun huwelijk woonden ze in een omgebouwd schuurtje aan de Nieuwstraat in Wagenberg om daarna te verhuizen naar hun huidige woning aan de Gomarusstraat. Samen kregen ze drie kinderen.

Jan heeft lang gevoetbald bij VCW en ook in de zaal, terwijl Annie in de sporthal op de gym zat. Gezondheidsproblemen waren de reden dat het zwemmen dat ze beiden graag doen, op een laag pitje kwam te staan maar nu het weer de goede kant opgaat, hopen ze dat weer op te pakken.

'Sámen' is het sleutelwoord in 60 jaar huwelijk van Jan en Annie Wagemakers want verdrietige tijden kennen ze maar al te goed. Met steun aan elkaar én aan de kinderen, sloegen – en slaan – ze zich erdoorheen. Een bijzonder rustig en berustend paar zag en vond ook Jürgen Vissers vanmiddag die de gemeentelijke felicitaties overbracht.

Ook wij van KijkopDrimmelen feliciteren én danken Jan en Annie voor de hartelijke ontvangst en wensen jullie nog vele gelukkige jaren en goede gezondheid toe.

Beelden bij dit artikel