Jan-Willem Stoop stopt als wethouder

Na bijna 10 jaar wethouderschap heeft Jan-Willem Stoop besloten zich niet meer als wethouderskandidaat beschikbaar te stellen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen. Het wethouderschap heeft Stoop veel plezier gebracht en is voor hem een leerzame periode geweest, maar hij zoekt een meer adviserende en leidinggevende rol binnen de overheid, dan een fulltime baan als wethouder.

Stoop vertelt: “Het is de bedoeling dat ik de zittingsperiode afmaak, maar in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen ga je jezelf afvragen of je jezelf nog herkiesbaar wil stellen. De hoofdreden is eigenlijk dat ik in die 10 jaar best veel bereikt heb, ook wat ik zelf wilde bereiken, denk aan woningbouwprojecten, het redden van de zwembaden, de hanging baskets, de sportvelden, de kunstgrasprojecten en de sportzalen van De Cour en De Amerhal. Op een gegeven moment kom je in de fase waarin je nadenkt; ‘wil je dit nóg een periode doen, of wil je iets anders doen’. Ik merk de laatste jaren dat mijn hart wel meer bij het organiseren, adviseren en leidinggeven ligt, dus heb ik voor mezelf besloten dat het mooi zou zijn als ik een dergelijke rol binnen de overheid kan aannemen. Hoe en wat precies dat ga ik nog uitzoeken. Ik weet wel dat het tijd is voor een nieuwe uitdaging. In april ben ik 10 jaar wethouder geweest, ik heb precies twee dagen in de raad gezeten tot de beëdiging”, lacht hij.


Een specifiek onderwerp waar hij het meest trots op is, kan hij niet noemen. “Het zijn er meerdere. Je kijkt naar waar je een verschil kan maken, als wethouder in relatie tot het ambtelijk apparaat, maar dan denk ik wel de zwembaden en de centrumroute Terheijden, dat zijn dingen waar ik trots op ben. Maar ook de hanging baskets, dat is iets heel kleins maar daarvan zie je wel dat het iets is waar je heel veel mensen blij mee kan maken en heel veel mensen daarvan kunnen genieten. Het zit niet altijd in de grote dingen.” Dat sluit aan op zijn titel als Wethouder van Geluk, zoals hij zich als tweede wethouder in heel Nederland vanaf 2018 mocht noemen.

Betrokken bij de Drimmelense politiek blijft hij: “De algemene ledenvergadering moet nog plaatsvinden, maar ik kom op de kieslijst bij Lijst Harry Bakker, dus ik blijf in ieder geval betrokken bij de partij die me veel gebracht heeft. Ik blijf die partij ook gewoon trouw omdat ik nog steeds achter de doelstellingen sta, maar dan vanuit een andere rol. Het wethouderschap is eigenlijk een fulltime baan, maar politiek actief zijn of in de raad zitten kun je naast een andere baan doen. Drimmelen heeft mij veel gebracht en ik ben ook meer van deze gemeente gaan houden. Dus ik blijf zeker investeren in de gemeente.”

De redactie van KijkopDrimmelen.nl wenst Jan-Willem veel succes bij deze nieuwe stap in zijn carrière!

*Fotobijschrift: wethouder Jan-Willem Stoop (links) ondertekent de overeenkomst voor de realisatie en ontwikkeling van het E-veld in Terheijden.