Jeannette Francois uit Zevenbergschen Hoek blaast vandaag 100 kaarsjes uit

Jeannette Francois uit Zevenbergschen Hoek blaast vandaag maar liefst 100 kaarsjes uit. Figuurlijk dan, want 100 kaarsjes uitblazen is nogal wat. Van de begeleiders van het woonzorgcentrum Sint Martinus, waar Jeannette vandaag haar verjaardag viert voor familie en medebewoners, kreeg ze dan ook een gebakje met 3 kaarsjes erop: een 1 een 0 en nog een 0. Drie kaarsjes uitblazen was goed te doen, waarna alle aanwezigen haar toezongen en bejubelden.

Jeannette is geboren op 31 augustus 1918 in Kruisland, is opgegroeid in Zevenbergschen Hoek, maar na haar huwelijk is ze altijd woonachtig geweest op de boerderij in Blauwe Sluis. Daar mocht Jeannette 5 kinderen krijgen, die allen een goede jeugd hebben gehad. Dochter Dian (woonachtig in Lage Zwaluwe) en zoon Ad vertellen: "Onze jeugd was heerlijk. Wij waren één van de eersten die een televisie kregen, dus de deur stond altijd open voor de kinderen uit de buurt die bij ons op zaterdag televisie kwamen kijken. Moeder was heel gastvrij, maar ook avontuurlijk. Tractor rijden, koeien melken, brood bakken en vissen. Vissen was haar favoriete hobby. Mijn vader en moeder hebben samen heel wat kilometers naar Zeeland gereden!". 

Op haar 80ste verjaardag heeft Ad zijn moeder meegenomen voor een kort ritje achterop de motor. "Mijn vader was daar geen fan van, dus die reed achter ons aan met de auto. Maar ik vroeg aan haar "ma, gaat het nog?" en ze riep terug "ja hoor, rijd maar naar Dordrecht!". Dat heb ik niet gedaan, maar achteraf had ik het best kunnen doen", lacht Ad. 

Naast 5 kinderen, heeft Jeannette ook 9 kleinkinderen en 13 achterkleinkinderen mogen krijgen en is de 14e op komst. Een groot gezelschap waar Jeannette dan ook meer dan terecht trots op is. Een gedeelte van die achterkleinkinderen wilde dan ook maar wat graag met hun overgrootmoeder op de foto. 

Van het Sint Martinus kreeg Jeannette o.a. een fotocollage en een bloemstuk van Bloem 't Op in Lage Zwaluwe cadeau. Ook KijkopDrimmelen mocht Jeannette vanmorgen feliciteren en wij willen haar en haar familie langs deze weg hartelijk danken voor de gastvrije ontvangst. 

Beelden bij dit artikel