Jerusalema Challenge bereikt Lage Zwaluwe én vraagt aandacht voor Gambia

De Jerusalema Challenge is een rage: de artiest Master KG uit Zuid-Afrika maakte het liedje ‘Jerusalema’, vervolgens werd er een dansje op gemaakt en nu gaat het de hele wereld over en biedt het troost en vrolijkheid in coronatijd. De Jerusalema Challenge bereikte gisteren ook Lage Zwaluwe, dankzij initiatiefneemster Maja, die er tegelijkertijd aandacht mee wil vragen voor inwoners van Gambia, die op dit moment geen inkomsten hebben doordat het land op slot is.

Maja de Jonge komt oorspronkelijk uit Zeeland maar woont alweer meer dan 15 jaar in Lage Zwaluwe. Maja geeft les bij Dans- en Sportvereniging ’t Zwaluwnest en kwam daardoor op het idee om de Jerusalema Challenge aan te gaan. Maja is tevens voorzitter van de stichting New Chances For Gambia en dus combineerde ze het één met het ander. Gisterenmiddag werd de videoclip opgenomen. Maja vertelt: “Ik heb een oproep op Facebook geplaatst met de vraag of er iemand was die mee wilde dansen in de videoclip. Daar werd door verschillende personen positief op gereageerd, een aantal hier uit het dorp, maar ook mensen van verder weg. Zelfs iemand uit Schiedam. Dat is natuurlijk echt geweldig. We zijn om 12.30 uur begonnen met oefenen in de danszaal van ’t Zwaluwnest, om 15.00 uur nemen we de eerste paar takes op naast Dorpshuis Den Domp, op het kerkplein, en om 16.00 uur verplaatsen we naar het terrein van Sloepverhuur Brabantse Biesbosch aan de haven, waar we ook een aantal takes opnemen.”

De shots werden opgenomen door Hans en Anouk Oskam, vader en dochter, die met verschillende camera’s de dansende dames van alle kanten vastlegden op de grond, Remi is degene die dat deed vanuit de lucht. Zijn drone vloog over de beide locaties voor mooie luchtshots. Een ieder heeft zich gisterenmiddag ingezet voor het goede doel; New Chances For Gambia. De meeste inwoners van Gambia hebben door de coronacrisis geen inkomen; het land is namelijk afhankelijk van toerisme en doordat het land op slot is, komt er geen geld binnen. Mensen in Gambia sterven, ook aan corona, maar voornamelijk aan de honger. Maja en haar stichting willen zich inzetten voor de mensen in Gambia en vragen uw hulp. Wilt u een donatie doen? Kijk dan even op de website newchancesgambia.com.

Beelden bij dit artikel