John de Laat uit Made behoort tot de vier beste klussers van Nederland

Tijdens de Nacht van HORNBACH ging de bouwmarkt op zoek naar de allerbeste klusser van Nederland. Bij ieder filiaal werd er een vestigingswinnaar gekozen en bij filiaal Breda was dat John de Laat uit Made. Op 19 oktober jl. werd bekend dat John één van de winnaars was van de kwalificatieproef en dat hij door mocht naar de grote finale die gisteren vanaf 16.00 uur is uitgezonden. John heeft de Nacht van HORNBACH helaas niet gewonnen, maar hij mag zich wel tot de vier beste klussers van heel Nederland scharen!

John nam het in de finale op tegen Josha, regiowinnaar Nieuwegein, Gijs, regiowinnaar Nieuwerkerk a/d IJssel en Kevin, regiowinnaar Den Haag. In de bijna 20 minuten durende uitzending is te zien hoe de vier finalisten een buitenkeuken moeten maken. 24 uur voor de finale hebben zij de opdracht al gekregen en in 6 uur tijd en met een klusbudget van 1500 euro, moesten de deelnemers in ieder geval een kook- of grillelement, werkende elektra en een werkblad creëren. Door een driekoppige jury werden de deelnemers beoordeeld op creativiteit, technisch inzicht en natuurlijk op een groots eindresultaat. De jury bestond uit HORNBACH specialist Nico Teeuwen, Do It Yourself klusvrouw Nicole Prins en barbecuekoning Jord Althuizen.


Gedurende de opdracht maakte John een relaxte indruk, maar hij gaf uiteindelijk toe wel in tijdsnood te hebben verkeerd. De jury zag John starten als een echte vakman, zag daarbij veel technieken tevoorschijn komen en vond dat John secuur te werk is gegaan. Misschien wel wat té secuur, want het gevecht tegen de klok werd zwaar bevonden, maar dat wat er staat, staat als een huis. Helaas was het voor John niet genoeg, want het was uiteindelijk Gijs die uitgeroepen werd tot Beste Klusser van Nederland.

De finale is terug te kijken via deze link: https://www.debesteklusservannederland.nl/.

*Foto bij artikel: screenshot finale-uitzending De Nacht van HORNBACH .