Team Witte Gai’t wint tweede editie van Hooge Zwaluwse dorpskwis

Gisterenavond vond de spannende ontknoping van de Dorpskwis Hooge Zwaluwe en Helkant plaats in de grote zaal van Ontmoetingscentrum De Zonzeel in Hooge Zwaluwe. Teamcaptains en afgevaardigden van de 15 deelnemende teams wachtten vol smart tot het hoge woord eruit was: Team Witte Gai’t is de ultieme winnaar van de tweede editie van de dorpskwis.

Witte Gai’t (en dan niet onze grote vrienden van de CV uit Made) wist titelverdediger C.V. De Loatkomers nipt achter zich te laten met een verschil van 11 punten. Team Havenstraat wist de derde plaats te bemachtigen met een verschil van 56 punten. Teamcaptain Barbara mocht een cheque van € 375,00 in ontvangst nemen, die besteed zal worden aan een bankje die het team wil plaatsen bij Mark’s Dagwinkel, waar tevens de speeltuin en de pluktuin is en een bankje dus wel welkom is. Op de feestavond voorafgaand aan de ontknoping, werden de filmpjes van alle teams afgespeeld, wat voor een gezellige sfeer zorgde bij de aanwezigen. De meeste complimenten werden gegeven aan de organisatie, die in deze uitdagende tijd tóch een geweldig evenement heeft neergezet. De volledige uitslag van de dorpskwis is als volgt.

 1. Witte Gai’t
 2. C.V. De Loatkomers
 3. Havenstraat
 4. De Borrelnoten
 5. Club van Nix 2.0
 6. Team Helkant
 7. De Boezem
 8. Hokgenoten
 9. De Houtjes
 10. Team Gewiekst
 11. De Trollen
 12. Daar zit potentie in
 13. Samen zijn we sterk
 14. De kwis-“master
 15. Sociëteit De Waard

Waar onze redactie normaliter áltijd zelf aanwezig is, moesten we gisterenavond helaas verstek laten gaan vanwege een hardnekkige verkoudheid die onze redactie momenteel tergt. Dankzij de leuke contacten die wij in de afgelopen jaren hebben opgedaan, kunnen wij u tóch een verslag bieden met foto’s en een filmpje van de ontknoping. Waarvoor wij heel dankbaar zijn! Natuurlijk feliciteert onze redactie ook Team Witte Gai’t met de overwinning!

Beelden bij dit artikel