John van Vugt benoemd tot wethouder, CS de Mayenèrs op zoek naar nieuwe prins

Voor CS de Mayenèrs had het afscheid van John van Vugt niet gehoeven. Als Prins Jannes I van de May, noemen de leden van de stichting hem een prins die indruk maakte. Met verve en plezier vervulde John een hoofdrol in alles op en rond carnaval op de May. Een rol die op zijn lijf geschreven is.

Dat daar een einde aan komt noemen De Mayenèrs dus jammer maar begrijpelijk. Juist de portefeuille met o.a. horeca, toerisme en cultuur die John van Vugt als wethouder in Geertruidenberg krijgt toebedeeld, maakt dat hij met carnaval in zijn eigen gemeente, niet kan schitteren door afwezigheid.

Dat 'eigen gemeente' is meteen een dingetje. Op de May moet een prins naast allerlei voorwaarden zoals overal waar carnaval wordt gevierd, ook voldoen aan de extra voorwaarde dat deze niet op eigen dorp mag wonen. Het idee daarachter is dat een prins van eigen dorp relaties heeft met meerdere bevolkingsgroepen waar een prins uit een ander dorp wat meer afstand heeft en daarom een goede prins voor álle Mayenèrs en Mayenèrinnekes is.

In november wordt er een afscheidsreceptie voor John van Vugt georganiseerd waarbij iedereen hem kan bedanken voor de afgelopen regeerperiode van vier jaar als leutvorst van de May. Op het 11-11 bal hoopt CS de Mayenèrs de nieuwe prins te presenteren. De zoektocht is al begonnen maar tips zijn altijd welkom.