Jonge Mayenèrs en Mayenèrinnekes blijven goed plakken

Zo'n 120 creatieve geesten waren er gisteren te vinden in de sportzaal van De Amerhal in Made. Tijdens de eerste Carnaval Knutselmiddag van C.S. De Mayenèrs, knipten, plakten, verfden en papier-maché-den kinderen onder goedkeurend oog van Prins Tommes en vele vrijwilligers. Kinderen die meelopen in de kinderoptocht op carnavalszaterdag konden meteen van de gelegenheid gebruik maken om ook aan hun wagens te bouwen.

Hartelijk ontvangen werden wij gisteren door Eric en Colinda van de carnavalsstichting. Colinda is, volgens Eric, 'het' brein achter de knutselmiddag. "We zijn een paar jaar geleden begonnen met carnaval meer onder de aandacht te brengen bij de basisscholen in Made. Middels projecten, maar ook door deze knutselmiddagen. Het gaat van mond op mond hoe leuk het was en de ervaring leert ons dat er dan volgende week nóg meer kinderen zijn. Maar met 120 kinderen zijn wij al zeker tevreden hoor!", vertelt Colinda ons. "Het is ook mogelijk om vanmiddag aan de optochtwagen te knutselen, iets wat meerdere kinderen dan ook doen. Maar ook inschrijven voor de kinderoptocht is nog steeds mogelijk, we hebben nu tussen de 500 en 600 deelnemers, maar er kunnen er nog meer bij hoor! Wagens en groepen mogen zich online inschrijven via http://www.mayeners.nl tot een week van tevoren. Individuelen kunnen zelfs op de dag zelf nog inschrijven."

Terwijl wij met Prins Tommes, Colinda en Eric van de carnavalsstichting in gesprek waren over de knutselmiddag, kwam er ineens een vrijwilligster naar ons toe, die Prins Tommes aan zijn mouw trok. "Er kwam net een kind naar me toe die naar jou wees en mij vroeg: Is dat de baas van Nederland?". Niet de baas, maar wel een echte kindervriend, zo zegt hij ook zelf. Dat bleek ook wel tijdens de prijsuitreiking van de loterij. Ieder kind kreeg een lootje, waarna er aan het einde van de middag vier prijzen werden uitgedeeld. De vierde prijs ging naar Jip, die een groot pak stiften mee naar huis mocht nemen. De derde prijs werd in ontvangst genomen door Nick, de mazzelaar die twee kaartjes voor het jeugdsauwelen op 17 februari heeft gewonnen. Sven was de winnaar van de tweede prijs, hij kreeg een doos vol 'Fun Maïs' (gekleurde vlokken die met een beetje water gemakkelijk aan elkaar plakken en je daardoor de leukste creaties kunt maken, red.) en, nadat Prins Tommes de spanning flink opvoerde, was het uiteindelijk Hanne die de eerste prijs mocht ontvangen. Hanne won 'Magic Magician', een grote goocheldoos met wel 150 trucs!

KijkopDrimmelen viel gistermiddag ook even binnen en wij maakten vele leuke foto's, die wij in een speciaal fotoalbum hebben gepubliceerd. U bekijkt ze allemaal door op deze directe link te klikken: https://kijkopdrimmelen.nl/albums/carnaval-knutselmiddag-in-de-amerhal.html*De prijsuitreiking van de loterij ging snel. Mochten wij de naam van uw kind verkeerd hebben geschreven, laat ons dit gerust weten via info@kijkopdrimmelen.nl dan passen wij het aan in ons artikel. 

Beelden bij dit artikel