Jonge onderneemster Merle uit Wagenberg maakt de leukste handgemaakte creaties

Merle is een jonge onderneemster uit Wagenberg, die ongeveer 4 jaar geleden haar eigen bedrijfje oprichtte, Bij Merle. Ondanks dat ze lichamelijk en licht verstandelijk beperkt is, maakt Merle de leukste hebbedingetjes helemaal zelf! Denk aan sjaals en mutsen, maar ook aan rugzakken, sleepkonijntjes en kussenslopen.

Uw redactie ontmoette Merle voor het eerst tijdens de avondvierdaagse in Wagenberg, waar Merle hielp bij de inschrijvingstafel. Tijdens ons gesprek vertelt Merle enthousiast over haar bedrijf: "Ja, ik heb wel een webshop, maar ik heb het de laatste tijd best wel druk. Mijn Facebookpagina is eigenlijk actueler en meer up-to-date. Ik kan namelijk ook op bestelling allerlei dingetjes maken. Als iemand een sleepkonijntje wil met de naam van het kindje erop of in een bepaalde kleur, dan kan dat."

Merle is geboren in 1997 en nadat ze in december 2013 diverse breilooms en een naaimachine cadeau kreeg, heeft ze haar passie gevonden én ontwikkeld. In augustus 2014 stond Merle voor het eerst op de jaarmarkt in Wagenberg en door de vele positieve reacties, heeft ze Bij Merle opgericht, haar eigen bedrijf. Mama Agnes helpt Merle waar nodig, maar zoals Agnes zelf zegt: "Het is haar bedrijf, zij bepaalt en regelt alles en ik help alleen in drukke tijden."

Op de Facebookpagina van Bij Merle kunt u de spulletjes die Merle maakt bekijken. Merle legt graag contact met u om uw wensen te horen. Wilt u Merle in actie zien? Aanstaande zondag 24 juni staat ze met een kraam op de braderie van de Zwaluwse Havenfeesten. Ze zal dan ook live demonstraties geven en ter plekke dingen creëren. Tussen 11.00 en 17.00 uur kunt u haar komen bezoeken aan de Nieuwlandsedijk in Lage Zwaluwe. 

Beelden bij dit artikel