Jubilarissen EHBO-vereniging Hooge en Lage Zwaluwe gehuldigd voor 12,5 lidmaatschap

Gisterenavond zijn drie leden van de EHBO-vereniging Hooge en Lage Zwaluwe gehuldigd voor hun 12,5-jarig jubileum. Astrid Ruiter, Chantal Spoorenberg en Adje van Geel mochten uit handen van René en Karin, beiden behorend bij het bestuur van de vereniging, een cadeautje en een bos bloemen ontvangen.

René sprak het aanwezige publiek toe dat er af en toe wel eens een jubileum wordt vergeten, waarmee hij de lachers op zijn hand kreeg, maar dat er nu officieel wordt stilgestaan bij de bijzondere mijlpaal van deze drie leden. De speldjes van de Koninklijke Nederlandse Vereniging Eerste Hulp Bij Ongelukken hebben ietwat vertraging opgelopen en worden om die reden op een later moment bij de drie leden opgespeld.

Naast Astrid, Chantal en Adje, werden ook Sjana Dudok en Huib Evegaars in het zonnetje gezet. Sjana vanwege het feit dat zij in april 2020 al 50 jaar in het bezit is van een EHBO-diploma en Huib vanwege zijn bewezen diensten voor de vereniging. Huib antwoordde op zijn beurt dat hij ook een cadeautje voor het bestuur had. In mei 2019 mocht de EHBO-vereniging Hooge en Lage Zwaluwe, mede dankzij een bijdrage uit het Rabobank Stroomversnellingsfonds, een hulpverleningstent aanschaffen. Destijds vertelde Huib aan onze verslaggever: "Je ziet steeds vaker dat als we hulp verlenen ergens, daar veel pottenkijkers op afkomen en er soms zelfs foto's gemaakt worden. In deze tent heb je meer privacy omdat de wanden dicht kunnen. Als het moet kan er zelfs een ambulance in." U kunt zich wel voorstellen hoe groot die tent dan wel moet zijn en dat past niet allemaal in een rugzakje, aldus Huib. Gisterenavond vertelde hij: "Na lang leuren bij de Rabobank heb ik het dan voor elkaar: we hebben ook een rolkoffer gekregen om de tent in te vervoeren!". 

Astrid, Chantal, Adje, Sjana en Huib én de hele vereniging met het krijgen van de rolkoffer, namens KijkopDrimmelen: van harte proficiat!

Beelden bij dit artikel