Judith Hoefnagels oppersauwelaar Berenland

De sauwelavond in Berenland was behalve druk en gezellig, ook iets anders van opzet. Geen vakjury maar het publiek besliste wie zich een jaar oppersauwelaar van Hooge Zwaluwe mag noemen. De meeste stemmen waren voor Judith Hoefnagels uit Standdaarbuiten die daarmee voor de derde keer op rij won en daarom de meegebrachte wisselbeker, meteen weer mee mocht nemen en voor eeuwig mag houden.

Als Dun Bukkem trad Louis op in een karikatuur van zichzelf en zijn eigen bijnaam. Net als Albert Tempelaars die samen met zijn vrouw Renza sauwelde als familie Pje (Anno en Niem), Joke Grim als De Zwalleker en Terry de Laat als zuster van het Minpunt, kwamen veel dorpsgenoten voorbij in de sauwels van deze Hooge Zwaluwenaren.

Judith Hoefnagels wist echter de meeste stemmen te behalen bij het publiek met haar typetje Keeke van de Catering. Omdat het haar derde overwinning op rij was, zal CV de Zwallekers opzoek moeten gaan naar een nieuwe wisselbeker. 

Wellicht was dat toch al nodig want Judith verschuldigde zich wel duizendmaal dat de beker die ze een jaar lang in bezit heeft gehad, in de auto op weg naar Hooge Zwaluwe het Zwalleker-plaatje op het deksel was verloren. Het bleek afgebroken en dus heeft de winnares wat te plakken thuis. 

Beelden bij dit artikel