Judoclub Made: Nederlands kampioenschap -15 goede leerervaring

Zaterdag 30 oktober… een heel druilerige, grijze dag die extra kleur heeft gekregen door judoka’s van Judoclub Made en team Haragei. Vier jongens mochten naar Leek in Groningen voor het Nederlands kampioenschap -15.

Helaas namen ze geen medailles mee naar huis. Toch hebben Milan, Naut, Sebas en Onno wel kunnen strijden en weer een prachtige ervaring op kunnen doen. Sebas kon een partij pakken met een mooie, snelle ippon. Milan wist ook een partij te pakken op ippon. Zo had hij in ieder geval een mooi verjaardagscadeautje voor zichzelf. Naut wist helaas geen partij te pakken, maar heeft evengoed mooi judo laten zien.

Man of the match was Onno die het podium bijna bereikte. Hij wist na een eerste partij op verlies vervolgens 3 partijen in zijn voordeel te beslissen! Eentje kostte hem slechts 3 seconden. Helaas was zijn tegenstander daarna toch weer een maatje te groot. Toch is het na 10 jaar geleden te zijn gestart als klein ventje en uitgegroeid tot wedstrijdjudoka en dojoassistent een mooie beloning om met de beste van Nederland te kunnen strijden.

We zijn blij dat al deze jongens op hun zaterdag of zondag de mat op gaan voor hun wedstrijden. Winnen is prachtig! Maar de ervaring van zo’n toernooi, het meedoen, de sfeer en alle andere dingen die je meemaakt zijn minstens zo waardevol. Dat maakt judo zo’n goede sport voor je algemene én lichamelijke ontwikkeling!

Nieuwsgierig hoe deze mannen trainen? Kom dan gerust eens langs voor een proefles!

*Ingestuurd bericht door Judoclub Made.