Karatevereniging Terheijden huldigt vijf leden voor behalen zwarte band examen

Maar liefst vijf leden van Karatevereniging Terheijden behaalden afgelopen zaterdag 4 december hun zwarte band examen. Engelbert de Wit, Michael Vervoort en Thomas de Wijs behaalden hun eerste dan, Taco van der Dussen behaalde zijn derde dan en José van den Diepstraten haar vierde dan. Vanmorgen werden zij door voorzitter Jan Vervoort gehuldigd met bloemen en een officieel diploma.

In het afgelopen jaar hebben de karateka’s zich tot het uiterste gedreven om zich voor te bereiden voor de examens van vorige week. Zij hebben iedere week driemaal 1,5 uur getraind in de eigen dojo en een aantal leden hebben daarnaast ook nog twee keer per week buitenshuis getraind. De trainingen werden gegeven door sensei Con Voermans, voorzitter TOtaal Karate Nederland en ontwikkelaar van de Sö-gö Ryu-stijl. De conditie van de karateka’s is dan ook optimaal en dat bleek vorige week toen zij alle vijf tegelijkertijd hun examen zwarte band behaalden. “Ondanks dat geen van de kandidaten een wedstrijdachtergrond heeft, was de spirit en de drive zeer bewonderenswaardig bij het sparren. Ook het plezier, de beleving en de mentaliteit zijn grote pluspunten. Geraakt worden in het gezicht of neergaan na een trap waarbij het de lucht letterlijk uit het lichaam ontnam, en tóch jezelf herpakken en gewoon doorgaan. Daar zie je de inzet, het doorzettingsvermogen en is het zeer waarneembaar dat er flink getraind is”, aldus enkele woorden van sensei Voermans, die door Jan, voorzitter van de karatevereniging, voorgelezen werden.


Jan barst uit elkaar van trots, niet in de laatste plaats omdat zijn zoon, Michael, één van de leden is die zijn eerste dan heeft behaald. Michael wordt dan ook als eerste naar voren geroepen om op verzoek van zijn vader zijn bruine band af te doen, om vervolgens na overhandiging zijn zwarte band om te doen. Hetzelfde gebeurt met Engelbert en Thomas, allen ontvangen hun zwarte band uit handen van Jan. Taco heeft zijn derde dan behaald, wat betekent dat hij voor de derde keer de zwarte band heeft behaald. Zijn zwarte band had hij dus al om, evenals José die zelfs haar vierde dan heeft behaald, vier keer de zwarte band. Taco en José kregen dus geen band overhandigd, maar wel de hartelijke felicitaties en een mooie bos bloemen.

*Fotobijschrift:
Bovenste rij v.l.n.r.: sensei Kevin, José, Engelbert, Michael, Taco, sensei Dirk-Jan en voorzitter Jan.
Voorste rij v.l.n.r.: Thomas, vijf jeugdleden van Karatevereniging Terheijden.

Volgorde huldiging: Michael, Engelbert, Thomas, Taco, José.

Beelden bij dit artikel