Kei-leuk en Kei-veel Koningsdag in Wagenberg

Vanuit Terheijden reed onze redactie naar Wagenberg aan het einde van de ochtend, waar we door het Oranje Comité Wagenberg al opgewacht werden. Er was veel te doen, daarom hingen er ook veel vlaggen en was er veel pers uitgenodigd. Anita Voermans van het comité moest er zelf een beetje om giechelen. De Wagenbergse kinderen hebben hun fiets kunnen versieren, kleurplaten voor de ramen kunnen hangen en oranje keien met namen van de gedecoreerden erop kunnen zoeken, die ze vervolgens konden inleveren in ruil voor een ‘kleinigheidje’.

Dat kleinigheidje viel wat groter uit dan de meeste kinderen hadden gedacht. Ze kregen namelijk niet een snoepje of een potlood, nee, ieder kind dat een oranje kei in kwam leveren, mocht een enorme zak met spekken ontvangen. Dat leidde tot een grote grijns bij velen. Voor alle kindjes die hun fiets versierd hadden, was er ook een snoepzakje aanwezig en er werd natuurlijk volop ranja geschonken.

Penningmeester Gerrit van Gool nam vandaag na 28 jaar afscheid van het Oranje Comité Wagenberg. Zoals hij zelf in zijn speech zei: “Maar uit het oog is zeker niet uit het hart en als jullie me nodig hebben, kunnen jullie altijd bellen. Tenzij je nu mijn nummer meteen verwijdert natuurlijk”, grapte hij goedlachs. Door vijf vrouwelijke leden van het comité werd Gerrit vervolgens uitgebreid bedankt, ontving hij een mooi oranjepakket én mocht Gerrit dé Kei van Wagenberg in ontvangst nemen. Want dat is ‘ie! Met zijn gloednieuwe lintje fier op zijn jasje gespeld, nam Gerrit de complimenten en de cadeaus zichtbaar trots in ontvangst.

Beelden bij dit artikel