Koningsdaggezelligheid in Made

Vanuit Wagenberg zetten we koers naar Made, waar we het woord ‘Koningsdaggezelligheid’ voor bedacht hebben. Het is namelijk overal gezellig, maar in Made was er vanmiddag volop volk op de been om, ondanks en met inachtneming van de maatregelen, tóch een leuke Koningsdag te vieren. Met een speurtocht langs maar liefst 24 etalages door het hele centrum, liepen en fietsten er overal oranje en rood-wit-blauw versierde mensen, van jong tot oud.

Alle letters die op versierde keien waren geschreven, vormden samen een zin. Heb jij de KEI toffe puzzeltocht opgelost vandaag? Je antwoord kun je nog tot 15 mei a.s. insturen via info@oranjecomitemade.nl. Uit alle goede inzendingen, worden drie winnaars gekozen. Eén van de etalages waar je vandaag een letter kon spotten, was die van Livango baby- en kinderkleding in de Nieuwstraat. Onze redactie stond daar klaar om heel wat mensen op de foto te zetten, maar helaas was er precies op dat moment even niemand bij de kinderkledingwinkel. Wél wilde Anne even poseren en net doen alsof zij de tocht aan het lopen was, samen met eigenaren Liesbeth en Will. Precies op dat moment kwamen er een aantal echte deelnemers aan, maar Anne stond haar plekje niet af en bleef haar mega schattige lach alsmaar volhouden voor onze foto’s. Top gedaan Anne!

Wij vermoeden dat er trouwens niemand was die de tocht alleen voor de prijs heeft gemaakt, want de zon scheen fel vanmiddag in Made en warmde het dorp lekker op en dus was het goed toeven. Ook op ’t Raadhuisplein was het prima te doen, onder andere voor C.V. de Durdouwers. Samen met Hotel-Partycentrum ’t Trefpunt gaven zij het plein een oranje-tintje, door de statafels met oranje rok en de oranje borrelboxen, die zij ieder aan een eigen statafel met hun eigen ‘bubbel’ konden nuttigen. Hoe lang de heren, dames en kids daar gestaan hebben, weten wij niet, maar de kans achten wij groot dat het nog lang gezellig is gebleven!

Beelden bij dit artikel