Eén groot Koningsfeest in Hooge Zwaluwe

Vanuit Made trokken we halverwege de middag naar Hooge Zwaluwe, waar we eigenlijk alleen maar feest hebben gezien. Het Oranje Comité Hooge Zwaluwe had een speur- en puzzeltocht uitgezet met vragen, opdrachten en het zoeken naar Koningsdagvoorwerpen. Aan die tocht deed als je het ons vraagt zo ongeveer het hele dorp mee. Wat een animo! Heel veel kindjes met versierde fietsen, geschminkte wangetjes en een papa en mama met oranje-attribuut bewogen zich over het dorp om de tocht te volbrengen. Daarnaast was het, hoe kan het ook anders, in de Prinses Margrietstraat een dolle boel met de Flügel On Tour-bus.

Waar alle Oranje Comités er vorig jaar nog een beetje aan moesten wennen, lijken ze dit jaar alles uit de kast te hebben getrokken. En dan toch met in achtneming van alle geldende coronamaatregelen. Het leven mag gevierd worden, zo ook Koningsdag, en dat gebeurde dan ook in het dorp. Niet zoals ieder jaar bij v.v. HZ’75, maar op ieders eigen gelegenheid met een actieve speurtocht door het dorp.

En dat de bewoners van de Prinses Margrietstraat dit jaar weer iets leuks en feestelijks wilden doen, door op ieders eigen oprit een Oud-Hollands spel voor de kids op te zetten, won warempel straatbewoonster Elise van Geel een coronaproof arrangement van Flügel On Tour. Het bekende alcoholische drankje heeft een feestkarakter en een feest wás het. Na aankomst en het opbouwen, openden de achterdeuren van de Volkswagen-bus, schoot er rook en confetti de Margrietstraat in en opende een DJ het feest. Die DJ stond achter zijn in de bus gebouwde DJ-booth, maar aan de andere kant kwamen nog twee zangers ten tonele, verscheen er een groot opblaasbaar Flügel-flesje en liep ook de Flügel-eend (mascotte) een rondje door de straat. Een corona-proof-feestje op wielen van pakweg 30 minuten, midden in de Prinses Margrietstraat.

Beelden bij dit artikel