Kermis en Traaierie Terheijden, MiniMaxiTheater en Max Vitaal op TV

Vanaf 22 september om 19.00 uur zendt Omroep Drimmelen tv beelden uit van:

MiniMaxiTheater bereidt nieuwe musical voor

Het MiniMaxiTheater is druk inde weer om de uitvoering van alweer een nieuwe musical voor te bereiden. Dat wordt dit keer Disney’s ‘The Little Mermaid’. U kunt deze bijwonen op 7 en 8 oktober in De Mayboom. Wij laten u alvast beelden van de repetities zien en houden interviews met diverse spelers in de musical.

Kermis en Traaierie Terheijden

Van zaterdag 9 september 1 t/m 12 september was het weer kermis in Terheijden. De Traaise kermis stond op en rondom het Dorpsplein. En als klapper van de Traaise kermis was er de Traaierie, dit jaar op zondag 10 september. Dat leverde weer vele meters plezier en vertier op. Van snuisterijen tot lekker eten en van een nieuwe jas tot een brandweerpak. Van alles was er te vinden en te beleven. Wij maakten een korte sfeer impressie.

Popkoor Hercules-deel 2

Hercules is opgericht in 1955 en ging voorheen als drumfanfare door het leven. Maar tijden veranderen en sinds 2016 zijn ze verder gegaan als Poporkest. De vereniging bestaat uit circa 25 leden en heeft als doel om samen en met plezier muziek te maken en leuke optredens te verzorgen. Ze spelen bekende, populaire muziek, van rustige evergreens tot pop/rocknummers. Wij maakten opnames van dit orkest in De Mayboom. Deze week ziet u deel 2.

Uit de Oude Doos-Brandweer Lage Zwaluwe

Wij kwamen in ons archief een filmverslag tegen uit 2006 van een Brandweer oefening in Lage Zwaluwe. Met spectaculaire actiebeelden, waar ook de teams uit Terheijden en Made nog bij betrokken raakten, evenals ambulances en politie.

Muziek in de regio-Mades Meezingkoor

In onze serie ‘Muziek in de regio’ ziet en hoort u deze keer het Mades Meezingkoor. Na 2 jaar stilte ging het Mades Meezingkoor op 10 april weer helemaal los in de Korenbeurs, tijdens het succesvolle jaarlijks meezingfestijn. Wij maakten opnames en laten u in deze aflevering het nummer ‘Oh, when the Saints’en ‘Y Viva España’ horen en zien.

Dorpsgericht Werken-Max Vitaal

Iedere maand kunt u kijken naar onze rubriek Dorpsgericht werken. Dorpsgericht werken gaat om het bevorderen van leefbaarheid, veiligheid en sociale betrokkenheid. Coördinator Lilian Lambrechts zal u in deze rubriek voorzien van informatie over actuele zaken die hiermee samen hangen. Dit keer heeft zij een gesprek met Marian Oprins van Surplus over Max Vitaal en met Leonneke Domburg. Zij is van Zinvol, centrum voor levensvragen. Met beelden van de jeu de boulers uit Hooge Zwaluwe.

Drimmelen Actueel

Iedere week korte nieuwsflitsen van lopende activiteiten van en voor Drimmelen en omgeving, waarbij actuele onderwerpen in de schijnwerpers worden gezet.

Foto van Omroep Drimmelen, de gesubsidieerde lokale omroep van de gemeente Drimmelen.