KijkOp App: over zes dagen nieuws en aanbod uit de buurt op uw smartphone

Op dinsdag 14 maart vindt de lancering van de gratis KijkOp App plaats. iPhonegebruikers kunnen dan heel gemakkelijk het nieuws en aanbod uit de buurt op hun smartphone bekijken. En een week later is het de beurt aan alle Androidbezitters.

Een app moet voorzien in een behoefte

Bij de ontwikkeling van deze app is er niet over één nacht ijs gegaan. “We zijn vorig jaar gestart met de ontwikkeling van de KijkOp App. Toen KijkopDrimmelen.nl werd gelanceerd had ik niet verwacht dat we ook zo snel een KijkOp App zouden kunnen, maar ook willen ontwikkelen. Onze visie was bij aanvang heel duidelijk: je moet pas een app ontwikkelen als er werkelijk behoefte aan is. Deze moet dagelijks benut worden door de gebruikers en niet alleen omdat het een nieuwigheidje is. In dat laatste geval verdwijnt een app snel tussen de vele anderen. KijkopDrimmelen.nl wordt vanaf de introductie goed bezocht. Het aantal bezoekers blijft stijgen. We hebben daardoor de overtuiging dat de Kijkop App dagelijks gebruikt gaat worden en dat deze een plaatsje krijgt op het beginscherm van uw smartphone”, aldus Ellen van KijkopDrimmelen.nl.

Simpel en goed

De versie 1.0 is het begin van een traject waarin de KijkOp App verder zal worden ontwikkeld. “De ontwikkeling van een goede app is een lang en moeilijk traject. Het is een zoektocht naar een app die simpel is en die vooral goed werkt. We denken met deze eerste versie een stap in de goede richting te zetten. Geleidelijk aan zullen we de ervaringen van gebruikers verwerken in aanpassingen die leiden tot versie 2.0”.

Gebruiksvriendelijk

De nieuwe app biedt dezelfde informatie als de website KijkopDrimmelen.nl. Hij is voor een smartphone overzichtelijk en heel gebruiksvriendelijk. Eenvoudig kan het nieuws uit de lokale gemeenschap worden bekeken. Dat geldt ook voor het aanbod van winkels, horeca en bedrijven en voor de berichten van verenigingen en ideële organisaties. De app kan op 14 maart worden gedownload op een iPhone. Een weekje later wordt de app voor Android gelanceerd.