KijkopDrimmelen licht uit: C.S. De Biesboschrakkers

Vandaag lichten we een stichting uit die zich inzet voor het carnavalsfeest dat over slechts drie weken losbarst: C.S. De Biesboschrakkers. Deze carnavalsstichting organiseert het carnaval in Biesboschrakkersrijk, ofwel Lage Zwaluwe, met allerlei verschillende activiteiten.

In de aanloop van carnaval organiseren zij bijvoorbeeld de Zwaluwse Sauwelavond. Tijdens het sauwelen in Den Domp bestijgen verschillende sauwelaars de ton op het podium om de zaal te vermaken. Het sauwelen vindt plaats op 16 februari, waar nog kaartjes voor te koop zijn. Ook de Seniorenmiddag is een jaarlijks terugkerend fenomeen, welke dit jaar op 23 februari plaatsvindt. Deze middag staat in het teken van de oudere Zwaluwnaar die in het zonnetje gezet worden en vindt ook plaats in Den Domp. Tijdens het carnaval zelf is C.S. De Biesboschrakkers verantwoordelijk voor de organisatie van natuurlijk de Zwaluwse optochten. Zowel de Grote Optocht als de Jeugdoptocht voeren op carnavalszaterdag, 2 maart, door het dorp. Het Snotpinnekesbal is op carnavalszondag en staat in het teken van de jeugdige Biesboschrakkertjes. De Pleejbeksjow is eveneens op carnavalszondag en daar kunnen traditiegetrouw de volwassenen aan deelnemen. De complete agenda van C.S. De Biesboschrakkers, evenals de mogelijkheid om uzelf op te geven voor de verschillende activiteiten, vindt u op hun website. 

Wist u dat De Biesboschrakkers morgen, zaterdag 9 februari, al een opwarmertje organiseren in café 't Roer Om? Tijdens 't Makkelijk Zat Bal zal zanger Marco Kanters komen optreden en het publiek en de sfeer tot een hoger niveau tillen. Kaarten à € 7,50 zijn nog te koop bij de verschillende voorverkoopadressen, waaronder natuurlijk bij 't Roer Om zelf en bij collega-eetcafé Hier is 't.

Wilt u meer informatie over C.S. De Biesboschrakkers, zoals contactgegevens, een link naar de website en de actuele berichten, kijkt u dan op de profielpagina op KijkopDrimmelen, door op deze directe link te klikken: https://kijkopdrimmelen.nl/organisatie/cs-de-biesboschrakkers.html


 

*Wilt u uw bedrijf, vereniging of stichting ook een lokaal platform bieden en de aandacht geven die het verdient? Neem dan contact met ons op via info@kijkopdrimmelen.nl!

Beelden bij dit artikel