KijkopDrimmelen licht uit: CC de Erpelrooiers

Vandaag lichten we een carnavals comité uit die nieuw leven is ingeblazen: CC de Erpelrooiers. Deze club organiseert het carnavalsfeest voor jong en oud in Erpelrooiersland, ofwel Wagenberg, met allerlei verschillende activiteiten. Het Blêrefestival was een groot succes met de Zingende Tasjes als winnaressen, maar ook de Erpelrooiers Familiebingo, de kinderochtend, de kinderoptocht en natuurlijk de grote optocht mogen niet in dit rijtje ontbreken. 

Een jarenlange traditie in Erpelrooiersland is het kiezen van de jeugdraad. Een traditie die leeft, vele kinderen stellen zich verkiesbaar en willen betrokken zijn bij het carnaval in hun dorp. Dit geldt overigens niet alleen voor de jeugdraad, maar zeker ook voor de kinderoptocht. Van de 120 leerlingen op basisschool De Elsenhof, doen er 100 mee aan de kinderoptocht, iets wat in geen enkel dorp in onze gemeente nagedaan wordt. Prins Silas zal zijn scepter zwaaien en samen met Miss Amber, Nar Bauk, Adjudant Fien, Raadsleden Sam, Tristan, Maud, Femke, Iris, Mees, Thijmen, Floor, Finn, Ieske en Jenny en natuurlijk de onmisbare Gangmakers Luca, Bauke, Fimme, Yara en Fenna, het jeugdcarnaval in Erpelrooiersland tot een groot feest maken. 

Op zondag 10 februari vindt de Erpelrooiers Familiebingo plaats. Tijdens de bingo wordt de jeugdraad voorgesteld en officieel geïnstalleerd, terwijl deze geleid wordt door Prins Knillus en zijn adjudant Gerrit van Gool. Het volledige programma van de bingo, maar ook dat van het carnaval zelf, staat in de Carnavalskrant Dun Erpel. CC de Erpelrooiers heeft een nieuw comité en zij hebben zich voorgenomen een nieuwe opzet voor deze krant in te voeren. Wij kunnen u mededelen dat zij dit jaar full colour zullen gaan, een enorme uitdaging maar waarvan zij zeker zijn dat dit gaat lukken. De krant wordt op zaterdag 16 februari huis aan huis rondgebracht in Wagenberg door de jeugdraad, Raad van Elf en CC Erpelrooiers. Dan worden ook de insignes verkocht.

Het eerstvolgende evenement in Erpelrooiersland is natuurlijk het Sauwelweekend, dat aanstaande zaterdag en zondag plaatsvindt. Op 2 en 3 februari zullen sauwelaars Ronald, John, Twan, Toon, Ger en Storm het publiek vermaken met hun gebabbel. Niet als zichzelf uiteraard, maar als hun alterego's. Zaterdag vanaf 20.00 uur en zondag vanaf 13.30 uur zal het programma aanvangen Bij Bas, Dorpsstraat 26. De laatste kaarten zijn al in de verkoop gegaan, dus als u er nog bij wilt zijn, zult u snel contact met De Erpelrooiers moeten opnemen. 

Wilt u meer informatie over CC de Erpelrooiers, zoals een e-mailadres en een link naar de website, kijkt u dan op de profielpagina op KijkopDrimmelen, door op deze directe link te klikken: https://kijkopdrimmelen.nl/organisatie/cc-de-erpelrooiers.html


 

*Wilt u uw bedrijf, vereniging of stichting ook een lokaal platform bieden en de aandacht geven die het verdient? Neem dan contact met ons op via info@kijkopdrimmelen.nl!

Beelden bij dit artikel