KijkopDrimmelen licht uit: De May Kwist

Vandaag lichten we ook een evenement uit, net zoals afgelopen maandag, alleen deze moet niet nog plaats gaan vinden, deze is al geweest: De May Kwist. De allereerste editie van de Mayse dorpsquiz vond plaats op 8 december 2018 en de ontknoping volgde op 12 januari dit jaar, waar C.S. De Mayenèrs als winnaar van de 71 deelnemende teams naar voren kwam. Bent u door al het carnavalsgedruis ook vergeten hoe het ook alweer zat? Laten wij uw geheugen even opfrissen en samen terugblikken naar een evenement dat heel Made bij elkaar bracht.

Op 8 december 2018 om 18.30 uur stipt klonk het startsein, waarna iedere teamcaptain de kwisopdrachten in de sportzaal van De Amerhal ophaalde. Verstandig was het om meteen de vragen door te bladeren, want o.a. het aantal barkrukken en het aantal plafondspotjes moesten in de Amerhal geteld worden. Ook moest er van ieder team een deelnemer een vliegtuigje zo ver mogelijk proberen te gooien en met een juinenkar rijden. Om 19.30 uur kon het meest sportieve teamlid aanschuiven aan het Nederlands dictee in het Dongemond College. Deelnemers met sportkleding, sporttassen, sportschoenen en zweetbandjes liepen de aula binnen in de veronderstelling dat zij een sportieve prestatie moesten leveren. Denksport is echter hetgeen waar zij aan moesten geloven.

Na het nieuws van 20.00 uur heeft Omroep Drimmelen een geluidsfragment afgespeeld, de enige opdracht die wij Razende Reporters niet hebben gehoord. Wat wij wél gehoord hebben, is het liedje dat in de Bernarduskerk gespeeld werd op het orgel. Dat lied moest geraden worden, iets waar veel deelnemers toch wel enige moeite mee hadden. Een rebus oplossen die bij café Hof van Holland voor het raam hing, een opdracht met de dienstregeling van de bushalte, boodschappen doen bij de Albert Heijn, paaldansen bij Entertrainment Factory en oude machines of attributen raden bij Ambachtelijk Museum Siemerink, de opdrachten die de deelnemers moesten voltooien waren op z'n minst gezegd divers te noemen.

Het allerhardst hebben wij gelachen bij de opdracht Shotjes Raden in café 't Hart. Twee dames vroegen onze alcoholische expertise bij het proeven van de drankjes. Eén van onze Razende Reporters wist het Splitje te herkennen, een shotje dat smaakt naar het bekende ijsje. De smaak herkennen was nog niet het moeilijkste gedeelte, maar het opschrijven van de naam van het shotje bleek nog een veel grotere uitdaging. Tot 3 keer toe schreef één van de twee dames in plaats van Splitje, het woord Slipje! Met een hilarische ergernis van haar teamgenoot kreeg de schrijvende dame een lesje spelling, waarna de twee ons hartelijk dankten voor de hulp.

Om 23.00 uur waren alle Mayse kwismappen weer ingeleverd in De Amerhal, waar Ellen Verhaard, teamcaptain van Groen, Groener, Groenst Drimmelen de hekkensluiter was. Althans, alleen voor onze foto dan. Wij waren namelijk 2 minuten voor de eindtijd binnen, waarna wij hoorden dat alle teams hun kwis al ingeleverd hadden. Een foto in scène zetten, is dan iets wat wij bij hoge uitzondering doen en Ellen wilde daar quasi nonchalant best aan meewerken! 

Normaliter bezien verwijzen wij u bij een uitgelicht artikel naar de profielpagina van de organisatie, maar in dit geval willen wij u doorverwijzen naar de fotoalbum van De May Kwist. U bekijkt alle foto's die wij die dag maakten via deze directe link: https://kijkopdrimmelen.nl/albums/de-may-kwist-2018.html


*Wilt u uw bedrijf, vereniging of stichting ook een lokaal platform bieden en de aandacht geven die het verdient? Neem dan contact met ons op via info@kijkopdrimmelen.nl!

Beelden bij dit artikel