KijkopDrimmelen licht uit: Heemkundekring Made en Drimmelen

Vandaag lichten we een geheel vrijwillige organisatie uit: de Heemkundekring Made en Drimmelen. Deze organisatie houdt zich bezig met het levend houden van de geschiedenis van de dorpen Made en Drimmelen en de directe omgeving onder de bevolking. Dit doen zij bijvoorbeeld door het organiseren van lezingen, excursies, wandelingen en muzikale vieringen en zij geven driemaal per jaar een eigen tijdschrift uit, 'De Klok'. 

Mensen willen steeds vaker weten waar ze vandaan komen, hoe het vroeger was en waarom dat zo was. Om in te spelen op die toenemende hoeveelheid vragen van geïnteresseerden, organiseert Heemkundekring Made en Drimmelen verschillende activiteiten op het gebied van heemkunde, of wel de geschiedenis van een streek en haar bewoners. Zo heeft de heemkundige kring in 2018 lezingen georganiseerd over de onderwerpen 'Windmolens door de eeuwen heen', 'Het verdwijnen van de boeren', 'De scheepvaartsverbinding De Thor' en 'de Bredase Begijnhof'. Excursies waren er naar het museum van de Koninklijke Luchtmacht Historische Vliegtuigen in Gilze Rijen en naar Fort Everdingen en Vianen. Tijdens Open Monumentendag op zaterdag 8 september werd er een cultuur-historische wandeltocht van 8 kilometer gelopen door Oud Drimmelen en Hooge Zwaluwe en muziek was er tijdens de kerstviering van o.a. Poporkest Hercules en De Wilgenband. Activiteiten die dus geïnteresseerden van verschillende niveaus en leeftijdscategorieën aanspreken. 

Driemaal per jaar geeft de Heemkundekring Made en Drimmelen daarnaast een eigen tijdschrift uit, genaamd De Klok. In dat tijdschrift worden artikelen over historische zaken in en rondom Made en Drimmelen gepubliceerd. Een overzicht van alle artikelen die in de afgelopen jaren zijn gepubliceerd, kunt u vinden in de rubriek: “Overzicht thema’s” op de website van de heemkundige kring.

Wist u dat Heemkundekring Made en Drimmelen 20 jaar bestaat en zij daarom een bijdrage hebben geleverd aan De May Kwist? Zij hebben een eigen onderdeel in de dorpsquiz ingericht, met allerlei vragen over de geschiedenis van Made. Vanavond (zaterdag 12 januari red.) vindt de prijsuitreiking van De May Kwist plaats en wordt bekend gemaakt welk team alle vragen het beste heeft beantwoord en de opdrachten het beste heeft uitgevoerd. 

Wilt u meer informatie over de Heemkundekring Made en Drimmelen, zoals contactgegevens en een link naar de website, kijkt u dan op de profielpagina op KijkopDrimmelen, door op deze directe link te klikken: https://kijkopdrimmelen.nl/organisatie/heemkundekring-made-en-drimmelen.html

*Wilt u uw bedrijf, vereniging of stichting ook een lokaal platform bieden en de aandacht geven die het verdient? Neem dan contact met ons op via info@kijkopdrimmelen.nl!