KijkopDrimmelen licht uit: Majorettevereniging ParaDoskonale

Vandaag lichten we een bijzondere vereniging uit die nog niet eens één jaar bestaat: Majorettevereniging ParaDoskonale. Bij ParaDoskonale kunnen kinderen met een beperking majorettelessen volgen, waardoor zij even uit hun dagelijkse realiteit kunnen stappen en gezellig met elkaar bezig kunnen zijn. Grootste inspiratie voor deze vereniging is de vrolijke Amber, die meervoudig gehandicapt is geraakt en in een rolstoel terecht is gekomen. Amber had een droom: zij wilde aan een majorettewedstrijd deelnemen. 

Amber is geboren in 2005 met een gaatje tussen haar twee hartkamers, waaraan ze geopereerd moest worden. Wat een relatief simpele ingreep had moeten zijn, is uitgelopen op een drama. Door fouten tijdens de operatie is Amber meervoudig gehandicapt geraakt en in een rolstoel terecht gekomen. Amber's grootste wens om deel te nemen op een Majorette-wedstrijd, waar ook haar zusjes deelnamen, werd werkelijkheid toen Minirette, Majorette en Twirlpeloton vereniging Doskonale in Breda daar gehoor aan gaf. Na enkele repetities en een routine van 1.30 minuten, reikte Ingrid Diender, bestuurslid van Brabantse Bond, een beker uit aan Amber voor haar deelname aan de wedstrijd. 

Het intense verhaal van Amber en de blijdschap toen zij deelnam aan de majorettewedstrijd, hebben Rianne Spruijt en Angela Donkers ertoe gezet om majorettelessen te gaan organiseren voor kinderen met een beperking: ParaDoskonale werd geboren. Het maakt niet uit wat voor beperking je hebt, bij ParaDoskonale is iedereen gelijk. Tijdens de trainingsavonden zijn er tevens medisch geschoolde vrijwilligers aanwezig en ook ouders mogen bij de lessen aanwezig blijven. Deze worden overigens gegeven op dinsdags van 18.00 tot 19.00 uur. Wist u dat ParaDoskonale tevens bezig is met de repetities voor een show die zij zullen geven tijdens een wedstrijd van Doskonale uit Breda in juni? Instromen en meedoen is nog steeds mogelijk!

Wilt u meer informatie over Majorettevereniging ParaDoskonale, zoals contactgegevens en een link naar de website, kijkt u dan op de profielpagina op KijkopDrimmelen, door op deze directe link te klikken: https://kijkopdrimmelen.nl/organisatie/paradoskonale.html


 

*Wilt u uw bedrijf, vereniging of stichting ook een lokaal platform bieden en de aandacht geven die het verdient? Neem dan contact met ons op via info@kijkopdrimmelen.nl!

Beelden bij dit artikel