Supergeslaagde sauwelavond Biesboschrakkersrijk

Nu eens niet in rijen stoelen maar in een opstelling van tafeltjes met stoelen. Het kwam de sfeer absoluut ten goede in de grote zaal van Den Domp waar gisterenavond het jaarlijkse sauwelen werd georganiseerd door CS De Biesboschrakkers. Niet alleen dáárvoor gingen er diverse complimenten naar het organiserende comité, maar ook voor de zes sauwelaars die ze wisten te strikken én wat ons betreft ook voor het prima geluid en licht!

Als eerste betrad de titelverdediger Jan Eestermans de ton. Jan die in een vintage kostuum (ouwe meuk noemde hij het zelf) als Gerrit de Postbode al brieven bezorgde voordat hij het podium bereikte, wist zijn titel niet te prolongeren. De oppersauwelaar van vorig jaar werd gedeeld tweede net als zijn collega sauwelaars op één na.

Als tweede betrad jeugdsauwelaar Bram van Uijen de ton maar niet voordat hij stuiterend de zaal door danste als gabber. Als Ton Deuze kreeg Bram de zaal plat, én bijna gestoord, door de tomeloze energie die hij in zijn sauwel legde.

De derde sauwelaar was Eric van Hoek. Als Luistervinkje wist hij heel wat verhalen die anderen niet wisten. Dát hij veel opving was te verklaren door zijn enorme oren. De vierde sauwelaar was de enige Lage Zwaluwenaar in de ton: Rick van Leest. Als Harry Headbanger, gitarist van een metalband, nam hij de zaal mee op tournee. Reizen over de hele wereld met zijn band starten dikwijls op het station in Lage Zwaluwe. Een station dat als je daar uitstapt denkt; wáár ben ik nu? Nergens!

De vijfde sauwelaar was Alex Wintermans die de zaal meteen al bij zijn opkomst meekreeg met zijn typetje Paus Klompidorus de Eerste. Met zijn enorme oren en gatengebit slingerde hij de ene grap na de andere de zaal in. Uiteraard veel grappen en woordspelingen over alles wat met de Paus en het Vaticaan te maken heeft en Alex voerde zijn sauwel zó vast in zijn rol blijvend op, dat hij werd uitgeroepen door het publiek tot Oppersauwelaar van het Biesboschrakkersrijk 2019!

Als laatste stapte Antoine van den Waardenburg in de ton. Antoine die opkwam als plastisch chirurg dokter Beau Tox met een mand (lichaams)onderdelen onder zijn arm, wist het publiek ook dikwijls aan het schateren te brengen. Vele lichaamsdelen aan even zovele bekenden had deze dokter al moeten vervangen.

Als redactie geven we graag toe dat we over initiatieven die door vrijwilligers worden georganiseerd, altijd positief schrijven, zelfs als het iets minder geslaagd is. Dat was gisterenavond beslist niet aan de orde. Het comité had het echt prima voor elkaar en mede door de andere indeling van de zaal, een prima evenement weggezet.

Een zaal die ook complimenten in de zak mag steken want alle aandacht was elke keer volledig voor de sauwelaars en zo hoort dat ook! In de persoon van Simone danken we de Biesboschrakkers voor de organisatie, de medewerking én de gastvrije ontvangst.

Beelden bij dit artikel