KijkopDrimmelen licht uit: Muziekvereniging Alliance

Vandaag lichten we één van de muzikale verenigingen uit onze gemeente uit, namelijk Muziekvereniging Alliance uit Lage Zwaluwe. Alliance bestaat uit verschillende groepen. Zo is het grootste onderdeel van Alliance bijvoorbeeld het harmonieorkest en hebben zij ook een eigen slagwerkorkest. Dynamite is het opleidingsorkest binnen Alliance en Frivool is het orkest waar leerlingen nog maar enkele weken les hebben, na Frivool stromen zij door naar Dynamite. 

Het harmonieorkest bestaat uit ongeveer 45 muzikanten en is opgericht in 2000 naar aanleiding van de fusie tussen Deugd Veredelt De Kunst (DVDK) en Excelsior. Sinds 2008 staat het harmonieorkest onder leiding van Jan van de Sanden. Het slagwerkorkest van Alliance bestaat uit ongeveer 15 slagwerkers en staat onder leiding van Job Norbart. Het aantal leerlingen bij Dynamite verschilt. Onder leiding van Irene Brouwer stromen deze leerlingen uiteindelijk door naar het groot orkest. Ook bij Frivool verschilt het aantal leerlingen, maar deze groep is het kleinste binnen Alliance. De leerlingen van Frivool hebben nog maar enkele weken les en na ongeveer 6 maanden tot en jaar onder leiding van Irene Brouwer, stromen zij door naar Dynamite.

Wist u dat ook Die Bayerische Dorfkapelle en Blaaskapel Tiepies Nix onder de vleugels van Alliance vallen? Vorig jaar vierde Die Bayerische Dorfkapelle haar 50-jarig bestaan en staat sinds 2016 onder leiding van John Koreman. Blaaskapel Tiepies Nix is opgericht in 2001 en treedt voornamelijk op tijdens de carnavalsperiode. 

Het is wetenschappelijk aangetoond dat het bespelen van een instrument het IQ kan verhogen, je geheugen, ruimtelijk inzicht en sociale vaardigheden kan verbeteren, je taalontwikkeling bevordert en je meer zelfvertrouwen, discipline en trots geeft. Kinderen worden op jonge leeftijd gevormd en Alliance is van mening dat deze vaardigheden op hen wordt overgebracht. Muziekvereniging Alliance ontwikkelt daarom op dit moment een programma waarbij muziekonderwijs voor alle kinderen in Lage Zwaluwe structureel in groepsverband aangeboden wordt. Als u daarover meer informatie wilt ontvangen, kunt u per e-mail contact opnemen. 

Wilt u meer informatie over Muziekvereniging Alliance, zoals contactgegevens, e-mail en een link naar de website, kijkt u dan op de profielpagina op KijkopDrimmelen, door op deze directe link te klikken: https://kijkopdrimmelen.nl/organisatie/muziekvereniging-alliance.html


 

*Wilt u uw bedrijf, vereniging of stichting ook een lokaal platform bieden en de aandacht geven die het verdient? Neem dan contact met ons op via info@kijkopdrimmelen.nl!