Ontknoping eerste editie De May Kwist

Na maandenlange voorbereiding, vele gesprekken en overleggen en nog veel meer koppen koffie, was daar het eerste hoogtepunt op 8 december 2018: de eerste editie van De May Kwist. Het tweede hoogtepunt kwam gisteravond: de ontknoping en natuurlijk de feestavond in De Amerhal. De sportzaal was voor de gelegenheid omgetoverd tot grote feesttent, die dan ook mudjevol was gevuld met Mayenèrs en Mayenèrinnekes. Coverband Van Brenghe en dj's Niels van Meggelen en John de Heijde verzorgden de muziek en brachten de sfeer er al vroeg op de avond lekker in.

"Het is vandaag 330 dagen geleden dat ik aan tafel zat met Anton en Mary en ik heb ze de vraag gesteld: 'Is er al een idee voor het 40-jarig bestaan van De Amerhal?'. Nou dat antwoord weten jullie al, dat was 'nee'. Het is gebruikelijk dat ieder lustrum in de sporthal gevierd wordt, maar een idee hadden ze nog niet want ja, het was nog zover weg… Maar nu staan we hier! Het 15-koppige organisatieteam, Anton en Mary, de heemkundekring die hun 20-jarig bestaan vieren en jullie. Wat hebben we een geweldig evenement weggezet voor de May!", aldus Marcel van Groesen in zijn openingsspeech gisteravond. Marcel, die door Anton in het bijzonder in het zonnetje werd gezet, is één van de initiatiefnemers voor de dorpsquiz zoals deze heeft plaatsgevonden. 

Bloemen waren er dan ook niet alleen voor Anton en Mary, maar ook voor Marcel zelf en voor Harry Gouverneur van de Emsi, die de volledige 71 quizboeken heeft gedrukt. De overige organisatoren, Patrick Akkermans, Leon van Dongen, Cor Knoop, Anneke van Wesel, Angelique Schellekens, Petra van Meggelen, Cees Verwater, Michiel Peeters, Adam Segeren, Cees Ligtvoet, Johan Marijnissen, Mirjam Kielestein en Colinda Ligtvoet, mochten ook allen een mooie bos bloemen ontvangen. Burgemeester Gert de Kok kreeg ook bloemen aangeboden, waarover Anton zei: "Zonder deze burgemeester, hadden we ook deze quiz niet kunnen organiseren."

Na het overhandigen van alle bloemen, startte op het grote scherm het ontknopingsfilmpje in, gemaakt door Johan Marijnissen. In het filmpje kwamen foto's en video's voorbij van de spelende teams en tussendoor verschenen er vijf keer 15 teamnummers in het scherm, waarvan er vier keer 2 teamnummers en één keer 3 teamnummers overbleven, in totaal dus 11 teams die nog in de race zaten. Na het bekendmaken van de troostprijs en het afvallen van de nummers 10 t/m 3, werden de nummers 1 en 2 op het podium geroepen.

Een troostprijs moest er komen voor het team dat als laatste zou eindigen. De May Kwist werd gespeeld door 71 teams en op nummer 71 is geëindigd… Team 71! Toeval bestaat niet zeggen ze wel eens, maar dit is wel heel opmerkelijk! Team KBO Made en Drimmelen mocht de Rode Lantaarn in ontvangst nemen.

De strijd om de felbegeerde De May Kwist-bokaal is gegaan tussen C.S. De Mayenèrs en De Blue Band "Nose", waarbij laatstgenoemde het met een verschil van 21 punten heeft afgelegd tegen de nummer 1. Onder een luid gejuich en het 'We are the champions' sprongen De Mayenèrs het podium op en namen zij de bokaal in ontvangst. Op hun eigen Facebookpagina hebben zij geschreven over de winst: "Als carnavalsstichting willen we graag breed georiënteerd zijn. We zoeken regelmatig gemotiveerde mensen die iets toe kunnen voegen aan onze stichting. Van boeren tot IT'ers, fotografen, muzikanten, commerciële mensen, technici, etc. Deze prijs bevestigt dat we van veel markten thuis zijn. We hebben een team waar we mee vooruit kunnen."

Eén, twee en zelfs drie foto's dekken bij lange na niet de lading van hoe deze feestavond was. Wij konden daarom ook niet anders dan er een speciaal fotoalbum voor in te richten. Die begint natuurlijk met de prijsuitreiking, dan volgen foto's van de band en dj's om vervolgens te eindigen met feestvierende Mayenèrs, Mayenèrinnekes en iedereen daarbuiten. U bekijkt onze foto's via deze directe link: https://kijkopdrimmelen.nl/albums/finaleavond-de-may-kwist.html

Onze opname van het moment suprême bekijkt u direct hieronder:
https://www.youtube.com/watch?v=eX4p_t83lxM

Beelden bij dit artikel