Drimmelense brandweerkorpsen huldigen jubilarissen tijdens jaarlijkse korpsavond

De twee Koninklijke Onderscheidingen die gisterenavond werden uitgereikt op de jaarlijkse korpsavond in de brandweerkazerne van Made, publiceerden wij mét een foto binnen een half uur. Zó razendsnel kunnen wij iets publiceren, maar voor een uitgebreider verslag moeten we natuurlijk wel even gaan zitten. Er was namelijk méér dan de lintjes voor René en Frank.

De jaarlijkse korpsavond is hét moment voor onze brandweerlieden om terug te kijken op het voorgaande jaar. Clustercommandant Joost Pot gaf in zijn speech een jaaroverzicht van de inzetten van de teams Made, Terheijden en Lage Zwaluwe. Enkele uitrukken werden uitgelicht, zoals de caravanbrand tijdens de korpsavond van vorig jaar, het ongeval op de A59 waarbij twee personen om het leven kwamen en de ontdekking van het grote drugslab in Lage Zwaluwe. De herinneringen aan de ene uitruk zorgden voor stilte in de zaal, de herinneringen aan een andere uitruk juist voor gelach en gegrinnik.

Ook werden er gisteravond dertien jubilarissen gehuldigd. Burgemeester Gert de Kok betrof het de eer om de, dit jaar uitsluitend heren zijnde, brandweerlieden te voorzien van één of meerdere medailles, oorkondes en bloemen. Naast de jubilarissen namen drie brandweermannen afscheid, Frank Veenstra van het team Made en Ad Voermans en René Wolfhagen van het team Terheijden. Frank en René kregen tevens een Koninklijke Onderscheiding voor hun respectievelijk 25- en 40-jarige inzet bij de vrijwillige brandweer in de gemeente Drimmelen. 

De jubilarissen die tijdens de korpsavond op 12 januari 2019 in het zonnetje gezet zijn, zijn:

10 jaar – Vrijwilligersmedaille, oorkonde en bloemen
Sander Braat
Joost van Prooyen
Stan Snoek
Jerzy Staszak

12,5 jaar – Brandweer Nederland medaille, oorkonde, bloemen
Felix van Dijk 
John Godschalk
Wiebo Razenberg (verhinderd)
Eric van Steen
Jaap Pieterse

25 jaar – Vrijwilligersjaarteken, oorkonde, Brandweer Nederland medaille, oorkonde, bloemen
Frank Veenstra
Frits Dudok

40 jaar – Vrijwilligersjaarteken, oorkonde, Brandweer Nederland medaille, oorkonde, bloemen
Hans van den Elshout (verhinderd)
René Wolfhagen

Beelden bij dit artikel