Ongelofelijk maar écht gebeurd!

Een sleutel die zélf een sleutelrol speelt in een ongelofelijk maar waar gebeurd verhaal. Zaterdagavond op de finaleavond van De May Kwist kreeg onze redactie het volgende te horen: Ellen Verhaard fietste voor de opdracht om voor een exact bedrag boodschappen te doen, naar Albert Heijn.

Slim bedacht ze dat ze dat exacte bedrag goed zou kunnen halen door sperzieboontjes te kopen omdat je die kunt afwegen tot je op een exacte centenprijs komt. Snel wilde ze na deze opdracht door naar de volgende tot… ze bemerkte dat ze haar fietssleutel kwijt was! Overal zoeken, terug de winkel in en zelfs het zakje sperzieboontjes leegkieperen, niks te vinden.

Ten einde raad zette ze het op een holletje naar café 't Hart waar ze de volgende opdracht uitvoerde. Vandaar naar de Gijster waar haar team zat, is best een eind te voet maar gelukkig trof ze de hoffotograaf van de organisatie van De May Kwist, Johan Marijnissen, die niet vond dat hij de 'pechvogel' bevoordeelde als hij haar met de auto even naar de Gijster bracht.

Een paar dagen later ging 's avonds de bel bij Ellen. Ze deed open en zag in het donker een man die diep in zijn jas gestoken stond en een pet op zijn hoofd had vanwege het gure weer. Of ze soms een fietssleutel kwijt was! Ellen begreep er de ballen van maar toen hij zijn pet afdeed, bleek het opnieuw Johan Marijnissen te zijn.

Wat bleek? Iemand van het team De Kanjers van 4 had eveneens sperzieboontjes gekocht bij AH en bij het afhalen daarvan werd er een fietssleutel aangetroffen tussen de boontjes! Johan hoefde niet lang na te denken van wie die was en nadenken over waar het huis van Ellen woont ook niet. Hij had haar immers zelf daar afgezet.

Ellen had zich al neergelegd bij het kwijt zijn van de fietssleutel maar had gelukkig nog een reservesleutel. Die kan ze nu dus weer opbergen voor een eventuele volgende aflevering van De May Kwist.