KijkopDrimmelen licht uit: Restaurant Onze Kerk in Hooge Zwaluwe

Vandaag lichten we een ondernemer uit met één van de uniekste locaties in onze gemeente: Restaurant Onze Kerk in Hooge Zwaluwe. Anderhalve eeuw na de bouw van de rooms katholieke kerk, openden de deuren van Onze Kerk. Het concept is eenvoudig: de koks halen het beste uit elk seizoen en uit de streek en stellen daarvan een speciaal menu op, waarvan u dan weer al het lekkers op tafel krijgt.

Niet alleen qua menukaart stelt Onze Kerk haar gasten tevreden, dat doen zij ook middels muziek, cultuur en maatschappelijke verantwoording. Zo kunt u bijvoorbeeld iedere tweede zondag van de maand in het restaurant aan de Kerkdijk 1a terecht voor Muziek op Zondag, waarbij een muzikaal gezelschap, zowel instrumentaal als vocaal, een koffieconcert verzorgt. De Berenbruiloft vindt met carnaval altijd plaats in Onze Kerk en tevens heeft het restaurant werkplaatsen voor mensen met een verstandelijke beperking en/of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Restaurant Onze Kerk draagt uit dat iedereen welkom is, zodat iedereen zich gewaardeerd voelt en er samen tot een mooi resultaat gekomen kan worden. 

Wist u al dat Restaurant Onze Kerk vandaag benoemd is tot één van de Brabants Besten? Deze prestigieuze titel wordt gegeven door de Provincie Noord-Brabant, aan private MKB ondernemers die het goede voorbeeld geven op het terrein van sociale innovatie, inclusief werkgeverschap, reshoring en flexicurity. Zo staat op de website van de provincie het volgende: 'Zij zijn door gedeputeerde Bert Pauli van Provincie Noord-Brabant benoemd tot Brabants Besten omdat zij uitblinken in de manier waarop zij hun medewerkers op vernieuwende wijze inzetten en de potentie van de Brabantse beroepsbevolking benutten.'

Dieuwke Simonis-Stellinga is vanaf heden ambassadeur van Brabants Besten, waarin ze een klein tipje van de sluier geeft over het nieuwe project: Ons Oude Raadhuis. Van het voormalige raadhuis in Hooge Zwaluwe gaan Dieuwke en haar man Willem een hotel maken. Dieuwke geeft prijs: "Met een winkeltje. Met wat weten we nog niet: noten, of thee, of misschien cadeautjes. Maar in ieder geval weer een plek voor iedereen."

Wilt u meer informatie over Restaurant Onze Kerk, zoals contactgegevens, e-mail en een link naar de website, kijkt u dan op de profielpagina op KijkopDrimmelen, door op deze directe link te klikken: https://kijkopdrimmelen.nl/aanbod/restaurant-onze-kerk.html


 

*Wilt u uw bedrijf, vereniging of stichting ook een lokaal platform bieden en de aandacht geven die het verdient? Neem dan contact met ons op via info@kijkopdrimmelen.nl!

Beelden bij dit artikel