KijkopDrimmelen licht uit: Zwaluws Zomerfestijn

Het één-na-laatste uitgelichte artikel gaat over een evenement dat nog ver weg lijkt, maar voor je het weet is het alweer zover: het Zwaluws Zomerfestijn. Met vier edities achter de rug en het lustrum in het vooruitzicht, is de organisatie van het evenement in Lage Zwaluwe al in volle gang. Muziekvereniging Alliance en Sportvereniging Hirundo slaan het eerste weekend van september de handen ineen om een driedaags festijn neer te zetten voor jong en oud, met tijdens voorgaande jaren een rommelmarkt, beachvolleybal, Low Swallow games en natuurlijk live muziek.

Het ontstaan van het Zwaluws Zomerfestijn gaat al een aantal jaar terug. Sportvereniging Hirundo organiseerde jaren geleden het Beach Toernooi in Sporthal 't Nieuwlandt, wat door een gebrek aan vrijwilligers moest stoppen. Muziekvereniging Alliance organiseerde jarenlang de succesvolle zomermarkt in de K.G. Adolfstraat, maar kampte jaar na jaar met teruglopende bezoekersaantallen, waar zelfs het laatste jaar werd besloten géén kermis meer te organiseren. Beide verenigingen kwamen bij elkaar en spraken over een nieuw evenement, een sportief festijn zoals het vroegere Beach Toernooi, maar met samenwerking van Alliance en het samenvoegen met hun zomermarkt. Zo onstond het idee van het Zwaluws Zomerfestijn: een driedaags weekend vol festiviteiten in Lage Zwaluwe.

Een braderie(tje), een rommelmarkt, kermisattracties, beachvolleybal en levend tafelvoetbal. Nieuw afgelopen jaar waren de Low Swallow games, waarbij teams tijdens verschillende onderdelen zoals boomstamwerpen, streden om de eerste plaats. Top het geheel af met een loterij met mooie prijzen en natuurlijk live-muziek tijdens de party's op vrijdag-, zaterdag- en zondagavond en je hebt alle ingrediënten voor een geslaagd evenement. 

Wilt u meer informatie over het Zwaluws Zomerfestijn, zoals contactgegevens en een link naar de website, kijkt u dan op de profielpagina op KijkopDrimmelen, door op deze directe link te klikken: https://kijkopdrimmelen.nl/organisatie/zwaluws-zomerfestijn.html*Wilt u uw bedrijf, vereniging of stichting ook een lokaal platform bieden en de aandacht geven die het verdient? Neem dan contact met ons op via info@kijkopdrimmelen.nl!

Beelden bij dit artikel