Ook een spotlight voor sportuurtje GV Amicitas uit Terheijden in Wagenberg

Vanmorgen heeft u al kunnen lezen over TOP Wagenberg, waarbij mensen met hartproblemen of COPD onder begeleiding kunnen bewegen. Ná het uurtje TOPsport, volgt de les van Gymvereniging Amicitas uit Terheijden, waarvoor Cocki en Annemie óók wekelijks het trainingsuurtje verzorgen in de Wagenbergse sporthal. Toen wij gisteren voor TOP Wagenberg binnenliepen, vroeg Cocki of wij deze les ook in het zonnetje wilden zetten. Natuurlijk doen we dat!

Waar het bij TOP Wagenberg alleen mogelijk is om lid te worden met een medische indicatie, geldt dat voor het uurtje sporten van Amicitas niet. Deze les is voor iedereen vanaf +/- 65 jaar die meer wil gaan bewegen en de conditie wil verbeteren, dan wel op peil houden. Dat gebeurt onder leiding van bewegingstherapeute Annemie Schonk en sportleidster chronisch zieken Cocki Baart. Beide dames zijn professioneel en beroepskrachten, die weten wat goed is voor lijf en leden. 

Iedere les start Annemie met een warming-up, waarna diverse oefeningen voor armen, benen en buikspieren volgen, die gedaan worden op muziek. Muziek uit de jaren '90 en 00's, die de sportzaal vullen met opzwepende klanken. Na het bewegen op muziek volgt het sport- / spelgedeelte, waar Cocki het overneemt van Annemie. Iedere les gaan ze iets anders doen, dan wel badminton, volleybal of in dit geval een spelcircuit. Afgesloten wordt er natuurlijk met een cooling-down en, misschien wel het belangrijkste van alles, een lekker kopje koffie in de kantine. 

Het bewegingsuur van Amicitas in Wagenberg telt op dit moment 18 leden, waar er gisteren slechts 5 van kwamen sporten. "Dat zul je net zien, is er een fotograaf, komt er bijna niemand", lacht Cocki. "Dat zal wel deels met het slechte weer te maken hebben." 

Bent u 65+ en bent u op zoek naar een leuke vorm van bewegen, waarbij u begeleid wordt door een professional? U bent van harte welkom om eens op woensdagochtend tussen 10.45 en 11.45 uur binnen te wandelen voor info. Alvast een kijkje nemen? Bekijk dan onze foto's in de fotoslider boven dit artikel. 

*Voor de app-lezers: om de kijkop-app zo snel mogelijk te houden, tonen we niet meer dan 5 foto's per artikel. Bij dit artikel zijn meer foto's geplaatst, welke u allemaal kunt bekijken door hier te klikken

Beelden bij dit artikel