KijkopDrimmelen ziet ze vliegen

De ZMVC staat voor Zwaluwse Model Vliegtuig Club en telt zo'n veertig leden. Die leden komen uit de wijde regio en zijn regelmatig te vinden op hun eigen vliegveld in de Zwaluwse polders. Hoewel mooi weer vandaag legde voorzitter Jos Verdiesen uit dat het vliegveld erg drassig is na de vorstperiode en als je de fragiele wieltjes onder de vliegtuigen ziet, begrijp je dat opstijgen en landen lastig is.

Het alternatief is vliegen in de Amerhal in Made. Dat doen de liefhebbers van modelvliegtuigen niet met grotere exemplaren en al helemaal niet met die met een verbrandingsmotor. Vanmiddag zagen we ranke en veelal zelfgebouwde modelvliegtuigen van zeer lichtgewicht materiaal die elektrisch (accu) vliegen.

Dat maakt ze zéér wendbaar en zéér stabiel in de lucht waarbij langzaam vliegen ook mogelijk is. Vandaar vliegen in de Amerhal maar… ook daar gaat wel eens iets mis. Een van de vliegtuigen schampte de muur en moest een noodlanding maken. Een noodlanding op het dak van een doeltje in de sporthal. Schade nul, hilariteit een tien-plus.

Beelden bij dit artikel