Klarinettist Job van Bekhoven uit Terheijden in orkest Stichting in Concert

Op vrijdag 17 en zaterdag 18 april presenteert Stichting in Concert ‘Simply The Best’, een avondvullende show met muziek uit de 70’s en 80’s. Klarinettist Job van Bekhoven vertelt over zijn achtergrond en deelname aan dit concert.

Job is 25 jaar, woont in Terheijden en muziek werd hem met de paplepel ingegoten. “Ik speel al 16 jaar klarinet dus ben er echt mee opgegroeid. Ik speel bij Harmonie Terheijden en daar ben ik ook voor het eerst in aanraking gekomen met muziek. Het is voor mij rustgevend en iets waarmee ik mijn hoofd echt leeg kan maken.”

Hij neemt op 17 en 18 april deel aan ‘Simply The Best’ maar dit is niet zijn eerste grote concert. “Het mooiste concert wat ik heb mogen geven was een filmconcert ‘A Night at the Movies’. Een jaar later hebben we dit nog eens over gedaan maar toen met het thema ‘A Night at Vegas’. Naast het spelen van lichte muziek, waar deze concerten onder vallen, hou ik ook van zware concertstukken. Vooral als ik ze met een groot orkest uit mag voeren.”

Job is door de artistiek leider van Stichting in Concert geselecteerd voor dit concert. “Ik ben via Jan van den Brandt in aanraking gekomen met Stichting in Concert. Hij heeft een jaar voor ons orkest in Terheijden gestaan en nodigde me toen uit voor dit initiatief. Ik ben erg blij met het thema ‘Simply The Best’ omdat ik sowieso van 70’s en 80’s muziek hou.”

“De eerste orkestrepetitie zit er inmiddels op. Ik kan echt niet wachten tot het zover is. Binnenkort gaan we ook met de vocalisten erbij repeteren. Ik ben heel benieuwd en heb er veel zin in!”

Er zijn nog een beperkt aantal entreetickets verkrijgbaar via stichtinginconcert.nl/tickets.

*Promomuziek: Bensound