Kleinigheidje (of 2) blijf je houden

Alles en iedereen is euforisch over de koelunits die de gemeente bekostigde om op De Schittering in Hooge Zwaluwe de klimaatproblemen in het schoolgebouw op te lossen. De units werken prima vertellen zowel leerlingen als leerkrachten. Ook Kiki, leidster op kinderopvang die ook in het gebouw is gevestigd, meldt dat het behalve heel lekker is, het ook veel beter gaat met haar collega's. 'Sommigen hadden last van hoofdpijn en duizeligheid. Zelf had ik er niet echt last van maar ik hoor nu eigenlijk geen klachten meer van mijn collega's.'

Helaas kon onze redactie niet beamen dat het fris ruikt in de school want toen wij vanmiddag een kijkje namen, sloeg de lucht van lijm ons op de strot. Lijm waarmee de leerlingen werkstukken maakten met als thema; School van de Toekomst. Bijna alle werkstukken bevatten onderdelen van het dak van de school waarop een tropendak en zonnepanelen moeten komen. De kosten daarvan zijn voor de school, een onderdeel van de deal met de gemeente die dat als voorwaarde stelde bij het plaatsen van koelunits in alle lokalen.

Echter, er is nog wel een barricade te overwinnen, de barricade van een lekkend schooldak. Het is niet te hopen dat De Schittering daarmee in een volgende impasse belandt want de lekkage is best ernstig. Zo is de ruimte waar de computers stonden ontruimd omdat bij hoosbuien de apparatuur waterschade oploopt. Met name met de hoosbuien van afgelopen week, was dweilen het parool in het gebouw.

Natuurlijk blijven wij van KijkopDrimmelen u op de hoogte houden van de hopelijk positieve ontwikkelingen. Ontwikkelingen die op de Hooge Zwaluwse school qua leermethodes dik in orde zijn zoals het werken met chroombook dat hooguit bij 15% van alle basisscholen in ons land wordt gedaan.

Ontwikkelingen ook qua creativiteit zoals o.a. Dylan, Cateau en Elna op de foto laten zien bij hun werkstuk van een wel heel futuristische school. 'In dit Berenhol zijn schoenen verboden', licht Cateau het drietrapsgebouw uit. Ondertussen holt Hein Winkelaar – lid van de medezeggenschapsraad van de school – van hot naar her en laat en passant de chroombooks zien.

Het laatste woord is aan Quinty. Ze verhuisde onlangs met haar familie van Made naar Hooge Zwaluwe. Op de vraag welke school leuker is, De Stuifhoek waar ze op zat of De Schittering, antwoordt ze onmiddellijk: 'De Schittering!' Onze redactie wil daar aan toevoegen, hopelijk komt het dak snel in orde maar zet voor nu op de gevel dat puntje even op de i…

Beelden bij dit artikel