Koffieconcert ToonArt: Genieten van muziek en lezingen in Onze Kerk

René Bastiaanse, o.a. bekend van het programma De Wandeling op Omroep Brabant, hield vanmorgen twee ludieke lezingen en als surprise een hilarische kennisquiz tot besluit. Bastiaanse ging in op het rijke Roomse leven in Brabant en op het vraagstuk: Wat wisten de priesters van seks?

Feiten en cijfers vlogen het publiek om de oren zoals het gemiddeld aantal kinderen dat een vrouw een kleine eeuw geleden baarde. Gemiddeld is dat 10,6 kind en gemiddeld houdt in dat ook onvruchtbare of vrijgezelle vrouwen zijn meegeteld. Uit een oud trouwboekje las Bastiaanse voor dat het huwelijk dient tot kinderen krijgen, punt!

Duo M&M, Marianne Wortel en Marianne Langenberg, bracht stemmige muziek op de planken van restaurant Onze Kerk. Muziek op viool en piano die afgestemd was op de bijdragen van de historicus. ToonArt kan terugkijken op een zeer geslaagd evenement met dit bijzondere koffieconcert.

De eerstvolgende activiteit van ToonArt is Jazz High Swallow. Dit zal worden gehouden bij Molen Zeldenrust op zaterdag 10 juni.