Korpsavond Drimmelense brandweer met jubilarissen én supersnelle uitruk

Gisteravond vond de jaarlijkse korpsavond van de Drimmelense brandweer plaats in de brandweerkazerne Terheijden. De redactie van KijkopDrimmelen was ook aanwezig voor de traditiegetrouwe huldiging van de jubilarissen. Dit jaar waren dat Mark Crezée (10 jaar), Dimitri Hagendoorn (15 jaar), Paul Hack (25 jaar) en Marino van den Elshout (35 jaar). 

Clustercommandant Joost Pot opende de avond met zijn speech over het afgelopen brandweerjaar. Hij refereerde naar een cabaretvoorstelling van Heman Finkers om aan te geven dat de brandweer continu in ontwikkeling is en streeft naar verbetering. Natuurlijk hoort een terugblik op de uitrukken van afgelopen jaar er ook bij en voor team Lage Zwaluwe waren dat er 40, voor team Made 72 en team Terheijden is 90 keer uitgerukt. Kort uitgelicht werden enkele incidenten per brandweer team, zoals een auto ter water door ijzel en een woningbrand aan de Gaete in Lage Zwaluwe, de brand op een schip bij het Gat van de Plomp en de brand in een keuken in de Schansstraat in Terheijden. Ook de beruchte 'paarse krokodil' had een plaatsje in de speech van Joost Pot en ook werd het ongeval met eigen collega Igor Rasenberg benoemd.

Na de speech van Joost, huldigde burgemeester Gert de Kok de jubilarissen van de brandweerposten Lage Zwaluwe, Made en Terheijden. Eén voor één werden Mark, Dimitri, Paul en Marino naar voren geroepen en gehuldigd met de vrijwilligersmedailles. Paul en Marino mochten daarnaast ook een Brandweer Nederland Onderscheiding in ontvangst nemen. 

Na de huldiging en het fotomomentje konden alle aanwezigen genieten van een warm en koud buffet. Dat genieten duurde voor team Made niet héél lang want om 22.12 uur kwam er een melding binnen van een caravanbrand in Wagenberg. Binnen no-time trokken de brandweerlieden hun bluskleding over hun nette kostuum aan en snelden ze zich naar de Wagenstraat. Eenmaal aangekomen bleek de caravan niet meer te redden. Team Made heeft de wagen afgeblust en is omstreeks 00.15 uur 'huiswaarts' gekeerd naar de kazerne Made. 

KijkopDrimmelen kan met enige zekerheid wel concluderen dat deze korpsavond ook de speech van volgend jaar zal behalen want een uitruk op een korpsavond is toch wel bijzonder te noemen. Wij feliciteren jubilarissen Mark, Dimitri, Paul en Marino van harte met hun huldigingen!

Beelden bij dit artikel