Kosten voor 10 weken zelfrijdend busje gieren de pan uit

Hoe gratis is gratis? Het zelfrijdende busje dat deze zomer als proef door de kern Drimmelen rijdt, is voor passagiers gratis. Passagiers die waarschijnlijk voornamelijk toerist zijn. Gratis voor Drimmelen en dus Drimmelenaren, is het bepaald niet. De 'mooie uitdaging' zoals het project werd aangekondigd in de eerste plannen, kost voor onze gemeente aanzienlijk meer dan de €46.000 die in eerste instantie was voorzien.

Weliswaar werd er ruimer begroot met een bedrag van €75.000 maar dat bleek sowieso al nodig. Nu blijkt dat er nogmaals een extra budget nodig is van €15.000. Daarmee komt de proef die slechts 10 weken duurt, al op minstens €90.000 ofwel een kleine €4,- per inwoner.

Een proef die bovendien een uitgeklede versie is van het oorspronkelijke idee. Dat was namelijk om het zelfrijdende busje tussen alle kernen van Drimmelen te laten rijden. Daar bleken echter de wegen niet voor geschikt en om die allemaal aan te passen, zou schrikbarend duur worden.

Het busje zal dus komende zomer alleen door de kern Drimmelen rijden en op de halte Ons Dorpshuys na, voornamelijk over het haventerrein.